https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков очерта амбициозен сценарий за растеж на българската икономика

Министър-председателят Кирил Петков очерта амбициозен сценарий за значителен растеж на българската икономика. Това се случи по време на среща с представители на Световната банка, съобщават от правителствената пресслужба.

Основна тема в в дискусията в Министерския съвет бе и темата за намаляване на неравенствата чрез стратегии за подобряване на грижите в системата на здравеопазването, социалните услуги и образованието.

Премиерът посочи сериозния потенциал на партньорство със Световната банка. Според него финансовата институция може да бъде полезна на страната ни не само с качествената консултантска дейност, но и при реализирането на проекти.

На срещата в детайли бяха обсъдени възможностите България да удвои и задържи високите си темпове на растеж през следващите 15 години, за да достигне бързо до средноевропейските нива на доходи. Това обаче изисква дълбоки структурни реформи, които да повишават потенциала за растеж; засилване на интеграцията на уязвимите групи и преход към зелена и цифрова икономика.

В рамките на дискусията бяха посочени четири приоритетни области на сътрудничество, които биха могли да отключат потенциала за икономически ръст на България. Това са: надграждане на институциите и подобряване на доброто управление; повишаване на производителността на труда, уменията и пригодността за работа за всички; укрепване на публичните разходи с цел подобряване на предоставянето на услуги и повишаване на устойчивостта на модела на растеж.

/снимка: БГНЕС

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

Йоав Галант скастри Нетаняху, иска яснота за следвоенното управление в Газа

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, изрази публично...

Отбраната вече не е табу за ЕС

Министерството на икономиката и индустрията ще подкрепи всяко българско...

България ще извърви пътя към Еврозоната, убедени са икономисти

Заради високата инфлация нямаше как да влезем в Еврозоната...

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите в България призова ръководството на компанията...

Предлагат улица в столичния кв. „Манастирски ливади“ да носи името на Джони Пенков

Кметът на столичния район "Триадица" Димитър Божилов предложи на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg