Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков: Евроатлантическа кожа на Борисов прозира (ВИДЕО)

Съпредседателят на ПП-ДБ и бивш премиер Кирил Петков вижда тайна координация между Борисов-Пеевски-Радев, която в момента започва да се разпада и се чудят как да си удържат на сделката. „Явно сегашният външен министър, който бе избран (Стефан Димитров – б.р.) няма евроатлантически поглед и вдигна веждите на хората, когато се изказа с доста проруска реторика. Защо беше сложен този външен министър? Не може да ми се каже, че Борисов или Пеевски не са го знаели, че е такъв„, коментира Петков пред журналисти в Партийния дом отказа на Даниел Митов от външно министерство.

Според Петков Даниел Митов има добри визии за външната политика, но изглежда, че е имал договорка и президентът е запитал къде е неговата част от договорката и защо махат неговия външен министър.

Във връзка с доклада за договора „Боташ“, Кирил Петков посочи, че договорът струва близо половин милион долара на ден, няма го докладът, а ГЕРБ започва да брани служебното правителство на Румен Радев.

Тази евроатлантическа кожа, зад която се крие господин Борисов, отдолу прозира сделка за енергийния министър, сделка за Сарафов и неговия заместник, прозира сделка с Радев и прозира сделка с „Боташ“. Как може да има доклад и да не бъде внесен? Евроатлантизмът започва да се изпарява от въздуха и истината започва да излиза„, отсече Петков.

ПП-ДБ ще настояват докладът с „Боташ“ да бъде внесен, гласуван и да бъде изпратен на прокуратурата.

Съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов очаква диалогът между президента Румен Радев и служебния премиер Димитър Главчев за поста на външния министър да продължи. Той запита защо Главчев не е повдигнал въпроса за вътрешния министър Калин Стоянов и за скрития коалиционен участник в правителството – изпълняващият функциите Борислав Сарафов.

Неговото участие е осигурено в коалицията, за да прикрива гърба на господин Пеевски и по отношение на „Боташ“ и за тази мръсна тайна за половин милион, който гледаме как се прикрива със срамни процедурни ходове„, каза Христо Иванов.

На въпрос дали е възможна спирала от предсрочни парламентарни избори, както преди 3 години, ако се продължава по същия начин с взаимни обвинения, Христо Иванов заяви, че всички трябва да поемат отговорността да поемат управлението на страната, но то трябва да бъде реформаторско.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Байдън: Студентите могат да протестират, но не и да правят безредици

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че студентските демонстрации...

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

„Галъп“: Църквата ни традиционно се ползва с високо доверие

Църквата е сред институциите, които традиционно се ползват с...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Крум Зарков: Съдебната реформа катастрофира

Криза има в държавата. Това каза пред БНТ Крум...

Димитър Главчев: Първостепенен приоритет за България е присъединяването към ОИСР

Първостепенен външнополитически приоритет за България е присъединяването към Организацията...

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

Най-малко 8 души са загинали след проливни дъждове в Бразилия

Проливни дъждове отнеха живота на 8 души, а други...

Земетресение край Пазарджик

Трусът е на дълбочина 12.2 км

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img