https://www.gerb.bg/bg

Израелски ракетен удар уби възрастна жена и рани съпруга й в Южен Ливан

Снимка: EPA/WAEL HAMZEH

Израелски ракетен удар уби възрастна жена и рани съпруга й в дома им в Южен Ливан рано в четвъртък, съобщиха ливанската държавна информационна агенция и източник от сигурността, цитирани от „Ройтерс“.

Израелската армия каза, че военновъздушните сили са извършили ответни удари по цели на „Хизбула“, включително място, от което групировката е предприела атака в сряда вечерта, и че Израел е обстрелвал няколко обекта в Южен Ливан.

Смъртта на жената увеличи броя на цивилните жертви на израелския огън срещу Южен Ливан през последните седмици до около 20, включително журналисти и деца , според преброяване на Ройтерс.

Друг израелски удар през нощта уби член на „Хизбула“, съобщи въоръжената групировка, която е загубила повече от 100 бойци в последните военни действия с Израел.

„Хизбула“ си разменя огън с Израел на границата, откакто палестинският и съюзник „Хамас“ атакува Израел на 7 октомври, разпалвайки конфликт, който привлече тежко въоръженигрупировки, свързани с Иран, в Близкия изток.

Израел съобщи, че осем израелски войници и четирима цивилни са били убити от израелската страна на границата с Ливан.

Насилието до голяма степен беше ограничено в районите на израелско-ливанската граница, въпреки че някои израелски обстрели удариха по-дълбоко, включително удар през нощта, който удари място близо до Иклим ал-Туфа, на повече от 30 км в ливанската територия, каза източник от сигурността в района.

Неписаните правила за взаимодействие между „Хизбула“ и Израел, които водиха едномесечна война през 2006 г., водят до постепенна ескалация в размяната на огън.

Източник, запознат с мисленето на Хизбула, каза, че тези правила означават, че „ако Израел удари по-дълбоко в ливанската територия, Хизбула ще удари по-дълбоко в Израел“ и това е мястото, където въпросът спира„. Оценката беше повторена от два други източника.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мария Захарова изгледала погребението на Европа в Малмьо

Атрактивната говорителка на руското външно министерство Мария Захарова не...

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите....

Арестуваха мъж за заплахи срещу Александър Вучич

Арестуваха мъж за заплахи срещу сръбския президент Александър Вучич,...

Катастрофа затвори тунел „Люлин“ (СНИМКИ)

Няма информация за тежко пострадали

Ракета на „Хизбула“ уби израелец, но и рани петима войници

При нападение с противотанкова ракета на "Хизбула" в Западна...

Сърбия пак обеща подкрепа за Украйна, но не и мерки срещу Русия

Сръбският премиер Милош Вучевич изрази подкрепа за Украйна във...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg