https://www.gerb.bg/bg

Израел е против Starlink над Газа (ВИДЕО)

Израел в неделя се обяви против Starlink да действа над Ивицата Газа. Това направи министърът на комуникациите Шломо Кархи в X, бивш „Туитър“.

Израел ще използва всички средства, с които разполага, за да се бори с това. „Хамас“ ще го използва за терористични дейности. Няма съмнение в това, ние го знаем и Мъск го знае. „Хамас“ е „Ислямска държава“. Може би Мъск би бил готов да го обуслови с освобождаването на нашите отвлечени бебета, синове, дъщери, възрастни хора. Всички тях! Дотогава офисът ми ще прекъсне всякакви връзки със Starlink, написа министърът.

Припомняме, че в събота Илън Мъск обяви, че Starlink на SpaceX ще поддържа комуникационни връзки в Газа смеждународно признати организации за помощ„.

Мъск заяви, че не е ясно кой има правомощия за наземни връзки в Газа, но нито един терминал не е поискал връзка в тази зона„.

Спирането на комуникациите изолира хората в Ивицата Газа от света и един от друг в събота. Дори обажданията до близки или за линейки бяха почти невъзможни, тъй като Израел разшири своето въздушно и наземно нападение.

Международни хуманитарни организации заявиха, че спирането на тока, което започна от петък вечерта, влошава и без това отчайващата ситуация, като възпрепятства животоспасяващите операции и не им позволява да се свържат със своя персонал на място.

SpaceX не отговори обаче веднага на искането на „Ройтерс“ за коментар относно това как ще гарантират, че връзката Starlink се използва от хуманитарни организации, а не от „Хамас“ (които управляват Газа).

След началото на в Украйна през февруари 2022 г. се съобщава, че сателитите Starlink бяха критични за поддържането на интернет свързаност в някои райони въпреки опитите за заглушаване от страна на Русия.

Мъск каза, че е отказал да разшири покритието си над окупирания от Русия Крим, отказвайки да позволи сателитите му да бъдат използвани за украински атаки срещу руските сили там.

Междувременно, в събота стана ясно, че Израел е започнал втори етап от войната си срещу „Хамас“ в ивицата Газа, който ще бъде дълъг и труден. Това обяви премиерът Бенямин Нетаняху.

Израел се зарече да унищожи въоръжената групировка, след като тя уби повече от 1400 израелци и взе над 200 заложници при безпрецедентна атака в началото на октомври.

Според Газа, от палестинска страна жертвите са над 8000, като много от тях са деца.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

Сарафов пита ВАС дали да се глобяват работодатели

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска тълкувателно решение относно...

ЕЦБ: Употребата на AI във финансите може да се нуждае от нови правила

Използването на изкуствен интелект (AI/ИИ) във финансите е все...

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

Мицотакис не закъсня с отговора си на провокацията на новия президент на РСМ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg