https://www.gerb.bg/bg

Испания призова Израел да прекрати безразборното избиване на палестинци

Снимка: (архив) iStock

Министър-председателят на Испания Педро Санчес призова Израел да прекрати „безразборното избиване“ на палестински граждани, предаде Франс Прес. Това е неговата най-остра критика към страната, откакто тя предприе военни действия срещу „Хамас“ преди около месец.

Апелираме за незабавно прекратяване на огъня от страна на Израел в Газа и стриктно спазване на международното хуманитарно право, което е ясно, че днес не се случва„, заяви той по време на дебат в парламента преди вота на недоверие в четвъртък, след който Санчес би трябвало да получи нов мандат.

Няма никакво съмнение, че ние стоим зад Израел и подкрепяме техния отговор срещу терористичната атака, на която държавата беше подложена през октомври„, допълни премиерът социалист и призова за незабавно освобождаване на заложниците, отвлечени от „Хамас“.

Също толкова категорично обаче ние отхвърляме безразборното убиване на палестинци в Газа и на Западния бряг„, каза още Санчес.

Испанската страна отбеляза, че Израел има правото да се защити срещу „Хамас“, след като палестинската военна групировка атакува южната част на държавата на 7-ми октомври. Франс Прес припомня, че тогава бяха избити 1 200 души и бяха взети над 200 заложници.

Подобно на Съединените щати и други съюзнически държави обаче, Испания също изразява все по-силна тревога от нарастващия брой убити в палестинския анклав. Според информация на местните здравни власти, жертвите от началото на конфликта, са над 11 300, повечето от които цивилни.

За да може да получи втори мандат след неубедителните предсрочни избори през юли, Санчес разчита на гласовете на крайната левица, която многократно настояваше той да заеме по-твърда позиция срещу кампанията на Израел в Газа.

Малко след речта на Санчес, председателят на крайнолявата партия „Подемос“ и настоящ социален министър Йоне Белара, чрез пост в социалната мрежа, отново настоя за прекъсване на дипломатическите връзки на Испания с Израел и налагане на икономически санкции на страната.

Нуждаем се от много повече от думи в парламентарния дебат, за да се справим с планирания геноцид, извършван от Израел в Палестина„, написа тя в социалната мрежа „Екс“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Йоав Галант скастри Нетаняху, иска яснота за следвоенното управление в Газа

Министърът на отбраната на Израел Йоав Галант, изрази публично...

Великобритания засилва киберсигурността около предстоящите избори

Киберспециалисти ще помогат на политици, служители на изборите и...

Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната...

Столична община не е съгласувала с МВР новата маркировка на Патриарха

Столичната община не е подала за съгласуване проекта за...

Полицията в Разград глоби 5 абитуриенти за „надуване“ на клаксони

Петима абитуриенти в Разград са глобени за безотговорно поведение...

Русия готова да се изправи срещу Запада на бойното поле

Право на Запада било да се бие за Украйна

Камерън: Забраната за износ на оръжия за Израел ще укрепи „Хамас“

Спирането на британските продажби на оръжие на Израел, ако...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg