https://www.gerb.bg/bg

Индия: Председателят на канадския Сенат ще пропусне срещата на Г-20 в Ню Делхи

Снимка: архив EPA

Председателят на Сената на Канада няма да присъства на двудневното събитие на Г-20 в Ню Делхи тази седмица. Това обяви Индия днес, съобщава „Ройтерс“. Отношенията между двете страни са обтегнати откакто Канада заяви, че разследва обвинения, свързващи индийски агенти с убийството в Британска Колумбия на сикхския сепаратистки лидер Хардип Сингх Ниджар, който е канадски гражданин.

Говорителят Реймонд Гане няма да присъства на двудневната среща на върха на парламентарните председатели, която започва този петък. Тя е част от едногодишното председателство на Индия на Г-20, което изтича през ноември.

„Каним всички членове на събитията на Г-20. Участието им е тяхно решение и зависи от редица фактори„, извести говорителят на индийското външно министерство Ариндам Багчи. „Ще трябва да проверя дали наистина присъства някой от Канада, защото председателят на парламента не можа да присъства“, добави той.

Канадският сенат не отговори веднага на искане за коментар от „Ройтерс“.

Напрежението между Индия и Канада ескалира, след като канадският премиер Джъстин Трюдо публично изрази подозрения миналия месец, че агентите на Ню Делхи са замесени в убийството на Хардип Сингх Ниджар, който беше застрелян от неидентифицирани въоръжени лица на 18 юни в предградие на Ванкувър.

Индия отхвърли обвинението като абсурдно и двете страни взаимно си изгониха дипломати. Индия също спря издаването на нови визи за канадци и поиска от Отава да намали дипломатическото си присъствие в страната.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕС спира на своя територия някои руски медии

Агенция Франс прес, позовавайки се на анонимни европейски дипломатически...

Над 4 млн. варианта в засада чакат зрелостниците на матурата

Около 13 000 учители ще бъдат квестори на държавните...

Разследват схема за строителни измами в страната

Прокуратурата във Варна разследва строителни измами, ощетили жители на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg