https://www.gerb.bg/bg

И Лукашенко почна да дрънка ядрено оръжие

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Президентът на Беларус Александър Лукашенко разпореди да се разработи алгоритъм за използване на ядрено оръжие от страна на републиката.

Никой досега не е воювал с ядрена сила. Сега основната задача е. Гулевич (Виктор Гулевич, началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Беларус ) току-що е тук. Той, министърът (министърът на отбраната Виктор Хренин ) и председателят на КГБ (Иван Тертел) са натоварени със задачата да определят алгоритъма на използване на тези оръжия„, заяви Лукашенко във вторник на церемония по връчване на военни пагони на висши офицери в Двореца на независимостта в Минск. Той беше цитиран от президентската пресслужба.

Беларуският президент отбеляза, че в основата на алгоритъма „трябва да бъде това, че трябва да го приложим в труден момент, ако ни нападнат. „А това означава, че Съюзната държава ще бъде нападната, както вече започнаха да я порицават в Русия„, добави той.

Но не в това е въпросът. Да предположим (това е само предположение), че можем да го използваме в съгласие с Русия. Тези дребни аргументи: ние сме използвани и т.н. – всичко това са глупости. Няма нищо от това и не може да има. Това е нашето оръжие и ние ще го използваме„, подчерта Лукашенко.

Москва и Минск потвърдиха, че Беларус вече е започнала да получава руските тактически ядрени оръжия, които президентът Владимир Путин обеща да разположи там, докато напрежението със Запада нараства заради инвазията на Русия в Украйна.

САЩ определиха като „абсолютно безотговорно“ изявлението на Путин, че Русия е разположила първото си тактическо ядрено оръжие в Беларус. Отделно на това стана ясно, че Русия няма да информира САЩ за броя на ядрените бойни глави, които разполага в Беларус, както и за тестовете на нейното торпедо „Посейдон“, което също може да носи ядрена глава.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Румънският премиер очаква падане на визите за САЩ от октомври

Премиерът на Рунъния Марчел Чолаку заяви в неделя, че...

Русия строи база за ядрения си арсенал в Беларус

Осиповичи е част от военната история на бившия СССР

Израел уби петима свои войници при приятелски огън в Северна Газа

Военните са попаднали под кръстосан танков огън

Томина неделя е

Днес е Томина неделя - почита се паметта на св....

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на Рафах

Израелските танкове са достигнали до жилищни райони на град...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg