https://www.gerb.bg/bg

Христанов следи дали някой ще върне частната фирма на турската граница

Опитваме се да съберем достатъчно административен капацитет и жива сила, с които да си гарантираме, че дори утре да не сме повече в Министерство на земеделието, сме осветлили лабораторията на ГКПП „Капитан Андреево“, че тези структури няма да се върнат повече. Това заяви заместник-министърът на земеделието Иван Христанов пред БНТ.

Ако някои върне частна фирма на турската граница, влиза в мафиотска обвързаност, предупреди Христанов. Той е убеден, че една от основните причини за сваляне на правителството на Кирил Петков е ГКПП „Капитан Андреево“, посочи Христанов.

Христанов запита как е могъл бившият премиер и настоящ лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да си ляга спокойно предвид факта, че корупцията на ГКПП „Капитан Андреево“ се явява пречка пред това да влезем в Шенген.

Той е сигурен, че ще се положат достатъчно усилия да се реабилитира старата схема на границата. Ние имаме две задачи – да разбием корупционната схема и да възстановим нормалността.

Взимат проби от турската граница, изпращат се в София и се проверят и се прави всичко възможно изчакването да е възможно най-кратка. Между 8 и 12 000 тона са нормално върнати на годишна база храни от турската граница.

В нито един момент не съм съжалявал, имам си притеснения на семейно ниво, но тук става въпрос за обществен интерес. За мен лично като човек властта никога не е била самоцел, а инструмент и проявление да се служи на обществото„, изтъкна зам.-министърът.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Осуетиха опит за нелегално пренасяне на 14 000 кутии цигари през Дунав мост – Видин

Митнически служители на ГКПП Дунав мост - Видин осуетиха...

Катастрофа в Перу отне живота на 13 души

Тринадесет души загинаха при катастрофа с автобус в Перу,...

Зеленски съобщи за тежки боеве по цялата линия на фронта

Украинският президент Володимир Зеленски заяви след доклада на главнокомандващия...

Медведев предупреди: Русия може да атакува не само Украйна

Целта на планираните ядрените учения е да се оттренира...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg