https://www.gerb.bg/bg

Единствено в News24sofia.eu! Станаха ясни тарифите на петимата арестувани за подкуп столични полицаи

Снимка: архив БГНЕС

Петимата арестувани полицаи от столичното Второ РПУ, са били част от разследването на случая с пътния убиец Георги Семерджиев. Това научи само и единствено Информационна агенция News24sofia.eu от свои източници.

Въпреки наличието на свидетелски показания, че някои от тях са мили личните коли на Семерджиев в автомивката, те успяват да избегнат вътрешното разследване в МВР, доразбра News24sofia.eu.

Петимата полицаи от софийското Второ РПУ биват задържани от служители на отдел „Вътрешна сигурност“ в сряда, след като са получили подкуп от 10 000 лева от пиян и вероятно дрогиран шофьор, който е причинил сериозна катастрофа в квартал „Надежда“ на 4 юни.

Около 2 часа след полунощ 25-годишен шофьор на Audi, блъска с висока скорост моторист в тясна павирана уличка, движещ се в насрещната и забранена за движение лента. 21-годишният моторист оцелява по чудо, но е откаран спешно в болница „Пирогов“ с травми по главата.

В резултат на катастрофата биват също повредени два паркирани автомобила. Свидетели на инцидента твърдят, че шофьорът на Audi-то е бил видимо пиян и шофирал с толкова висока скорост, че след удара автомобилът му се е преобърнал по таван. Няколко минути след катастрофата, полицейски екипи пристигат на мястото на инцидента.

Неофициално се твърди, че 25-годишният младеж, предизвикал пиян катастрофата се е познавал с един от полицаите, както и че ченгетата сами свалили регистрационните номера на автомобила му, за да не бъдат заснети от насъбралите се сеирджии. Според данни от разследването, шофьорът, предизвикал катастрофата, платил 10 бона подкуп на полицаите от Второ РПУ. Така в полицейския протокол било записано, че причинителят на тежкото пътнотранспортно произшествие, е неизвестен.

Запознати от „Вътрешна сигурност“ в МВР издават, че срещу петимата арестувани полицаи отдавна имало жалби за прибиране на подкупи. Твърди се, че ченгетата дебнели пияни и дрогирани шофьори пред комплекс „Релакс“ в „Надежда“, но не за да ги арестуват и свалят от возилата, а за да ги рекетират за пари.

Тези си носят дори собствени тестове за наркотици и дрегери, макар да нямат право. Възползват се от факта, че са хванали някой в крачка и му искат по 5 бона, за да не му вземат книжката за алкохол и наркотици. Месечно поне четирима-петима тарикати в квартала изгарят по тази схема“, жалват се от своеволията на корумпираните ченгета представители на дребния престъпен контингент.

Засега няма яснота дали арестуваните полицаи от Второ РПУ в София ще бъдат изправени пред съда като организирана престъпна група. От Столичната дирекция на полицията лаконично обявяват единствено, че за катастрофата от 4 юни в „Надежда“ и арестите на полицаите, са образувани отделни досъдебни производства. От Софийска районна прокуратура също запазват пълно мълчание по случая.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Мъж е задържан за опит за убийство в Койнаре

Мъж на 38 години е задържан и с повдигнато...

Испания и Ирландия планират да признаят Палестина за държава на 21 май

Испания, Ирландия и други страни-членки на Европейския съюз планират...

Турция ликвидира 17 бойци на ПКК

Турските сили ликвидираха 17 бойци от обявената за незаконна...

Международно издирван чешки гражданин е заловен в София

Чешки гражданин е задържан при спецакция в София. Мъжът...

Арестуваха четирима, отвлекли непълнолетна в Кърджали

Арестуваха четирима, отвлекли непълнолетно момиче в Кърджали. Това съобщиха...

Делян Пеевски зове РСМ да изпълни коректно договора с България

Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически...

Лек ръст бележи строителството през март

Индексът на продукцията в сектор "Строителство" през март 2024...

Липсват около 80 000 работници за летния сезон в Гърция

Около 80 000 служители не достигнат в туристическия сектор...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия отново свалила ракети ATACMS над Крим

Не се съобщава за пострадали хора и нанесени щети

Калин Стоянов: Няма да толерира политическо заиграване с МВР

Няма да толерирам никакво политическо заиграване с МВР, закани се силовият министър

Русия съобщи за превземането на Очеретино

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Задържаха чужденци, продавали цигари без разрешително

Открити са над 1200 стека с цигари от различни марки

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

Британската икономика изплува от рецесията

Икономиката на Великобритания нарасна с най-бързия си темп от...

Израел потвърждава евакуацията на Рафах

Преди очакваната военна операция израелската армия започна да евакуира град...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg