ДПС готови на разговор с ГЕРБ за кабинет

Не ни приемат в Шенген заради политическата криза

Views 18271
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Случващото се с Шенген подкопава доверието на българските граждани в Европейския съюз. Това заяви евродепутатът от „Обнови Европа“/ДПС Илхан Кючюк пред БНТ.

По думите му България заслужава да бъде в Шенген, но политическата криза у нас пречи да реализираме външнополитическите си приоритети.

България е в перманентна политическа криза и това не помага. Говорим как ще се преборим с инфлацията, с икономическата криза, но майката на всички кризи е политическата криза. Докато не решим политическата криза и не се обединим всички – капитала на българската нация, както го направихме, когато влизахме в ЕС, България няма да реализира нито един свой външен приоритет„, изтъкна той.

След като ГЕРБ-СДС получи първия мандат, ДПС е готово да преговаря с най-голямата парламентарно представена сила у нас, стана ясно от думите на Кючюк.

ДПС има програма и физиономия – в ситуация на криза ДПС винаги е поставяла националния интерес над партийния. Разбира се, че правителството трябва да е евроатлантическо. Ние сме част от ЕС и НАТО и българските граждани са платили тежка политическа цена за това. Не трябва да се губи време, защото ще дойдат следващи избори, и после още едни и как ще постигнем всичко, за което си говорим – Шенген, еврозоната? Вкарваме се в сами в омагьосан кръг„, посочи той.

Относно присъединяването на България към еврозоната Кючюк изтъкна, че в момента има отворен прозорец, но ако сега го изпуснем, ще мине много време преди да се отвори следващата възможност.

Илхан Кючюк коментира и скандала в Народния театър заради назначението на бившия ПР на ДПС Велислава Кръстева. Той защити Кръстева и нарече случващото се „политическа вендета“. „Защо я обвиняват – че не е професионалист?! Такива аргументи не съм чул, обратното – всички излизат и казват какъв добър професионалист е тя. Какво е обвинението – че е гласувала с Ахмед Доган? И какво от това? Няма право да гласува с когото си иска ли? Какво като е с Доган – отишли са да гласуват заедно, какво толкова?! Тя е избрана с конкурс. Аз не разбирам какъв е този аргумент и този вопъл срещу професионалист и човек, доказал своите знания и възможности„, каза още Кючюк.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ТИР разпиля тръби по АМ "Струма"

Претоварен камион, превозващ строително скеле, се завъртя и разпиля товара си на АМ „Струма“, съобщава Нова телевизия. Пътният инцидент е станал малко преди 8.00 часа край град Кочериново, на 83-ти км в началото на моста над река Рилска в платното за Дупница и София. При навлизане в моста се е счупил […]