Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Денков: Само здравният министър напуска правителството

Николай Денков, снимка: БГНЕС

Няма други министри, освен здравния, които да са изявили желание да си тръгнат след ротацията. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерски съвет.

По думите му няма причина да се намалява темпото на работа на правителството, а всички министри трябва да си работят по управленската програма.

Денков коментира твърденията на здравния министър проф. Христо Хинков, който сподели пред бТВ, че премиерът Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел са му казали той да не извършва конкурсите в лечебните заведения и да не уволнява директори на болници.

Това, което казах на здравния министър е да помисли дали е подходящо да извършва конкурсите в лечебните заведения и да уволнява директори на болници„, обясни премиерът.

След изказването на министър-председателя по темата от пресцентъра на Министерството на здравеопазването (МЗ) излязоха с „уточнение“. В него се посочва, че Хинков ясно и точно е заявил, че е провел разговори с премира и вицепремиера Мария Габриел във връзка с обявените конкурси за директори на лечебни заведения. И тримата се обединили около мотива, че провеждането на конкурси в този момент, може да бъде натоварено с негативни внушения за тенденциозни назначения, предвид решението на министъра да освободи поста си по време на предстоящата ротация. Във връзка с принципа за пълна прозрачност и равноправност между кандидатите при провеждане на кадровата политика в здравеопазването, било взето решение конкурсите да бъдат преобявявани поетапно с по-дълъг срок за подаване на необходимите документи. От МЗ отбелязват още, че те се отнасят до лечебни заведения, чиито настоящи органи на управление са с изтичащи мандати.

Денков посочи още, че когато един министър е казал, че си тръгва, стои въпросът дали трябва да решава кадрови проблеми. Когато един министър иска да развива една система, трябва да бъдат свързани и кадрите, с които ще работи, уточни Денков.

На въпрос дали вече е ясно кой ще заеме мястото на здравния министър проф. Христо Хинков след ротацията, Денков заяви, че все още няма яснота кой ще е новият здравен министър в правителството след ротацията.

Припомняме, здравният министър Христо Хинков бе един от най-атакуваните от екипа на премиера Николай Денков. Разрази се и конфликт между МЗ и директора на „Пирогов“. Самият Хинков отстрани директора на Спешната болница, опирайки се на одитен доклад, но бе остро нападнат от предшественика си Костадин Ангелов, като се стигна до това и здравната парламентарна комисия да отмени решението му. Самият Христо Хинков заяви, че ще остане на поста до ротацията, но няма намерение да продължава да е министър в правителство. Също така Хинков призна, че не усеща подкрепа от страна на парламентарните групи и политическите партии, които са го излъчили за министър.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Тони Стораро за синът си Емрах: Вече се гордея с него

"Аз вече наистина се гордея с него. "Денсингс старс"...

Фолк певицата Лорена: Синът ми се разболя от коклюша (ИНТЕРВЮ)

Лора Митева, по-известна с артистичния си псевдоним Лорена, е...

Синагоги и музей в Ню Йорк са получили бомбени заплахи

В най-малко три синагоги и в музей в Манхатън...

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия

Отново регистрира нарушения на САЩ

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Повдигнаха обвинения на нападателя от Лондон

36-годишният Маркус Ардуини Монцо, задържан в края на април...

Русия обяви за международно издирване Зеленски и Порошенко

Руското Mинистерство на вътрешните работи обяви днес украинския президент...

Цената на зърното на световните пазари се успокои в последния ден на април

Котировките на основните зърнени стоки се успокоиха на световните...

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Терзиев след одита в ЦГМ: Липсват отчетност и прозрачност

ЦГМ не изпълнява точно и пълно задълженията си за...

Лекуващи се украински военни са убити в Германия

Полицията на Бавария разследва инцидента

Петима попаднаха в ареста след гонки с полицията в Софийско

Петима мъже са попаднали в арест след гонки с...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg