https://www.gerb.bg/bg

Демерджиев: Толкова много мигранти никога не сме спирали

Снимка: архив БГНЕС

Задържаната бременна жена, превозваща мигранти, е позната на полицията. Преди това е залавяна да шофира с наркотици, заяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев в Стара Загора, съобщи БГНЕС.

По думите му разработката е на Военна полиция. Тя и арестуваният военнослужещ са били следени отдавна. Освен беше задържан още един в превоза на нелегални мигранти.

Демерджиев призова следващото Народно събрание за увеличаване на наказанията за каналджийство. „Три текста в Наказателния кодекс да бъдат преработени така, че тези хора да бъдат възпрени. Една такава превенция би помогнала страшно много. Миналата седмица бях на Съвет в Брюксел. Там усилията ни се оценяват високо. Оценява се това, че ние възпрепятстваме много хора да не преминат през нашата територия, за разлика от Италия, например, където разполагат с много повече ресурси, но там трафикът на хора расте, а при нас намалява„, посочи той.

Вътрешният министър каза още, че мигрантският натиск у нас е безпрецедентен, като желаещите да проникнат на наша територия са в пъти повече, но много малка част от тях успяват. „И понеже ние ги преследваме и залавяме, това става обществено достояние и създава впечатлението, че има повече мигранти. Но няма, уверявам ви! Толкова малко България не е пропускала в нито един момент„, посочи той.

Демерджиев съобщи също, че страната ни вече е получила от ЕС над 141 млн. евро за охраната на границата с Турция. „Сега се водят преговори за техническото обезпечаване на тези 110 км от границата, които не са обезпечени. Имаме уверение, че ще получим автомобили, финансиране за нови щатни бройки и средства за техническа защита както по земя така и по въздух„, уточни той.

Във връзка със задържаните край Хасково трима каналджии, превозвали четирима чужденци, bTV информира, позовавайки се на военно-окръжният прокурор на Пловдив Христо Анчев, че воененнослужещият, е шофирал пилотен автомобил. В автомобила на бременната жена се е возил третият задържан, на задната седалка имало трима нелегални мигранти, а четвъртият бил в багажника. Тримата каналджии са признали, че са превозили и други четирима нелегални мигранти, но тъй като автомобилът им се бил повредил, те са свалени в района на парк „Кенана“.

При задържането им жената заявила, че има нужда от спешна помощ и била транспортирана в болница. Снощи военен съд е заседавал в Пловдив и е постановил постоянен арест за военнослужещия и за другия задържан мъж.

Случаят се разследва от Военна полиция. Чужденците са настанени в мигрантски център.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Най-малко 50 души загинаха при нови наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души загинаха при проливни дъждове и нови...

Кораб потъна в Черно море край Румъния

Корабът Mohammad-Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия готова да се изправи срещу Запада на бойното поле

Право на Запада било да се бие за Украйна

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите....

Осъдиха бивш вътрешен министър на Гамбия за престъпления срещу човечеството

Висшият наказателен съд на Швейцария осъди бивш вътрешен министър...

Великобритания освобождава предсрочно затворници заради пренаселени затвори

Британското правителство задейства спешни мерки за предсрочно освобождаване на...

Жените в японската армия намаляват заради вълна от случаи на сексуален тормоз

След години на постоянен растеж броят на жените, кандидатстващи за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg