https://www.gerb.bg/bg

Демерджиев готви рокади в МВР

Снимка: архив БГНЕС

До две седмици ще има рокади в МВР. Toва обяви служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред БНТ. Той обаче не уточни къде ще са тези рокади и на кого.

По думите му много често се повтаря мантрата, че са зачестили случаи, че служители на МВР правят едно или друго, и случаите, в които служители на полицията хващат колегите си, че правят нещо нередно.

МВР е първата система, в която служители на полицията заловиха свой колеги и ги предадоха на прокуратурата. МВР е първата система, намерила сили, да се освободи от хората, които петнят системата„, изтъкна той.

Демерджиев е взел мерки в две посоки: всеки полицаи, който се качва на служебен автомобил ще бъде тестван за алкохол и наркотици, а при смяната ще бъдат тествани и двете смени. Това ще е постоянно и ще важи за всички без срок, уточни министърът. Той се закани, че ще има масово тестване в МВР за използването на алкохол и наркотични вещества от служителите на полицията по време на изпълнението им на служебните задължения.

До вчера не се опитваха да се прикрият, а вадиха служебните си карти, а сега не вадят служебните си карти, а търсят друг начин да избегнат нарушението“, подчерта Демерджиев. Има един елемент на прегряване в личния състав на МВР, по думите му. Някои служители не издържат, защото тази служба била много тежка.

Той не вярва, че мастилото на неговия химикал ще стигне, за да отстрани служителите на МВР, които нямат място в системата.

Демерджиев не смята да сменя хора, които си изпълняват съвестно професионалните задължения.

Във връзка с протеста в столицата след смъртта на таксиметровия шофьор, Демерджиев заяви, че начинът за разрешаване на проблем не е размяна на юмручни удари.

Той е разпоредил всички служебни автомобили на полицията да бъдат оборудвани с необходимата техника, а не после да се издирват записите от камерите. Заплатите на служителите на МВР са повишени и не би трябвало да бъдат причина за недоволство, смята министърът.

По отношение на случая „Семерджиев“, Демерджиев заяви, че случаят е разширен до 40 полицейски служители.

Той се похвали още, че голям процент от извършените убийства се разкриват и МВР си върши работата.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ким Чен-ун инспектира новата тактическа ракетна система на Северна Корея

Върховният лидер на Северна Корея Ким Чен-ун е инспектирал в...

Лондон: Русия отново изпусна управлляема бомба в Белгород

На 4 май руски изтребител случайно е изпуснал боеприпас...

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

ДФЗ дава 13 млн. лева на производителите на картофи, черупкови плодове и гъби

Управителният съвет на Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ) реши да...

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/DYE1c0UPJQo Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg