https://www.gerb.bg/bg

Берлускони: Путин ми изпрати водка и мило писмо, помирихме се

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Силвио Берлускони, бившият италиански премиер, който има дългогодишно приятелство с Владимир Путин, беше уловен на аудиозапис да се хвали, че наскоро се е свързал отново с руския президент и са си разменили подаръци от водка, вино и „мили“ писма около скорошния рожден ден на италианския политик, предава Associated Press.

Италианската информационна агенция LaPresse публикува коментари на 86-годишния италиански политик към неговите десноцентристки депутати от „Форца Италия“ по време на среща тази седмица в долната камара на италианския парлмент.

Отново се свързах с президента Путин„, бе чуто да казва Берлускони.

Той ми изпрати 20 бутилки водка и наистина мило писмо за рождения ми ден. Отговорих с 20 бутилки Lambrusco (пенливо италианско червено вино) и подобно мило писмо. Поводът беше 86-ият рожден ден на Берлускони на 29 септември, четири дни след като десницата спечели най-много гласове на парламентарни избори в Италия.

Думите на италианския ветеран в политиката веднага заеха първите страници на италиснанските вестници, докато италианската консервативна коалиция, оглавявана от Джорджия Мелони, която лично ясно подкрепи Украйна във войната с Русия, разпределя постовете в кабинета преди официални консултации тази седмица за съставяне на ново правителство. „Форца Италия“, младшият член на коалицията, се бори за външното министерство, наред с други министерства.

В аудиозаписа Берлускони изглежда отново защитава позицията на Москва във войната, казвайки на своите депутати, че руски официални лица многократно са казвали, че Западът е във война с Русия, „защото ние даваме на Украйна оръжие и финансиране“.

Това не е първият път, когато Берлускони ясно защитава Путин. В края на кампанията той изглежда оправда инвазията на Русия, като каза, че Путин е бил принуден да я започне от проруските сепаратисти в района на Донбас в Източна Украйна.

Войските трябваше да влязат, да стигнат до Киев в рамките на една седмица, да сменят правителството на (украинския президент Володимир) Зеленски с достойни хора и след това да си тръгнат„, каза Берлускони на на 22 септември. По-късно той заяви, че думите му били „прекалено опростени„.

Офисът на Берлускони по подобен начин се опита да отрече коментарите на за водката за рождения му ден. В предварително изявление във вторник неговата канцелария настоя, че той не е възобновил отношенията си с Путин и че Берлускони е „разказал стара история на законодателите за епизод, случил се преди години“.

Часове по-късно, след като аудиозаписът беше пуснат, „Форца Италия“ се опита да се дистанцира от коментарите.

Позицията на „Форца Италия“ и нейният председател Силвио Берлускони по отношение на украинския конфликт и руските отговорности е известна на всички и е в съответствие с позицията на Европа и Съединените щати, препотвърдена на няколко публични повода„, се казва в изявление на партията . „Няма граници на двусмислие, нито някога е имало.“

Последните коментари на Берлускони вероятно ще усложнят отношенията му с Мелони, която се очаква да бъде избрана за следващия премиер на Италия. Отношенията между двамата вече се влошиха заради настояването на Берлускони да постави лоялен човек в нейния кабинет и заради отказа на „Форца Италия“ да гласува за нейния кандидат за председател на Сената.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Румен Радев и Вьоса Османи коментираха европейската перспектива на Балканите

Държавният глава Румен Радев разговаря днес резиденция в кв...

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Атентатът срещу Фицо – политическо нападение или реваншизъм?

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията заяви,...

Русия пусна управляеми бомби на своя територия

Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха...

В Армения задържаха 88 души при антиправителствен протест (ВИДЕО)

В понеделник сутринта арменската полиция в Ереван започна да...

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на Алексей Петров

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg