https://www.gerb.bg/bg

Байдън разяснява речта си: „Не смятам, че поддръжник на Тръмп може да е заплаха“

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Не всеки републиканец приема крайната идеология на MAGA републиканците. Дори повечето от тях я отхвърлят. Освен това не смятам, че който и да било поддръжник на Тръмп е заплаха за Съединените щати.“

С тези думи американският президент Джо Байдън внесе някои разяснения по повод речта си, която изнесе в Залата на независимостта във Филаделфия вчера и която бе излъчена в най-гледаното време по телевизиите.

Предварително тази реч бе широко рекламирана от поддръжниците на Байдън, тъй като се очакваше той да говори за „битката за душата на нацията„.

Това бе втората реч на Байдън в Пенсилвания за малко повече от седмица, откакто той се радва на нарастващ рейтинг на одобрение, след като предизборната кампания навлезе в последната си фаза преди междинните избори през ноември, на които се избират членове на Конгреса.

И по време на двете речи Байдън категорично осъди привържениците на Тръмп в Републиканската партия, които защитават щурма от 6-и януари 2021 г. срещу Капитолия.

Той ги нарече „MAGA републиканците„, използвайки първите букви от слогана на бившия президент Доналд Тръмп – „Make America Great Again“ („Да направим Америка отново велика„).

MAGA републиканците не зачитат конституцията и не вярват във върховенството на закона. Те не признават волята на народа и отказват да приемат резултатите от честните избори. Те насърчават авторитарните лидери и разпалват пламъците на политическото насилие, които са заплаха за нашите права и ни отказват да търсим справедливостта и върховенството на закона„, уточни Байдън.

След изявлението си американският президент трябваше да направи някои уточнения: „Не смятам, че който и да бил поддръжник на Тръмп е заплаха за страната.

Но смятам, че всеки, който призовава към насилие и отказва да признае, че изборите са спечелени, и настоява за промяна на начина, по който управляваме и броим гласовете, е заплаха за демокрацията. Хората, които гласуваха за Доналд Тръмп и го подкрепят и сега, те не гласуваха за щурма срещу Капитолия. Не гласуваха и за отмяната на изборите.

Те гласуваха за философията, която Тръмп им предложи„- обясни Байдън.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Отбелязваме Международния ден на семейството

Днес отбелязваме Международния ден на семейството. Денят е учреден...

Явор Божанков: Децата са помислили оръжието за играчка (ВИДЕО)

По-рано днес излязоха информации, че дете е простреляло друго дете с боен пистолет на частно парти в Арбанаси

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Клетвата на новия президент на РСМ разпали стария конфликт с Гърция

Гордана Силяновска-Давкова положи клетва като първата жена президент на...

Повдигнаха обвинения на трима мъже за разпространение на наркотици във Варна

Повдигнаха обвинения на трима мъже за разпространение на наркотици,...

САЩ трябва да преосмислят стратегията си за война в морето

Военноморската стратегия на Америка, съсредоточена върху самолетоносачи след Втората...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg