https://www.gerb.bg/bg

Байдън от Джорджия: Тръмп не иска да изпълнява президентските си задължения

Новоизбраният президент на САЩ, демократът Джоузеф Байдън, обвини настоящия американски лидер, републиканецът Доналд Тръмп, за нежелание да изпълнява преките си задължения. Това Джо Байдън заяви в понеделник в Атланта (Джорджия) на митинг в подкрепа на демократите, борещи се на изборите в Джорджия за Сената на САЩ – Джон Ософ и Рафаел Уорнок.

Властта сега е във вашите ръце – каза Байдън на избирателите. – Никога досега в кариерата ми не е имало такова състояние, че държавата да може да определи курса не само за следващите четири години, но и за цяло поколение.

Според политика републиканските сенатори Дейвид Пърдю и Кели Лефлър, чиито мандати се оспорват от демократите, „смятат, че са се заклели във вярност не на Конституцията на САЩ, а лично на Доналд Тръмп„.

Избраният президент подчерта, че „нещата са ужасни за настоящата администрация от самото начало„.

Президентът Тръмп прекарва повече време в оплаквания и оплаквания, вместо да полага усилия за решаване на проблема. Не разбирам защо все още се кандидатира за тази позиция, той просто не иска да работи. заключи Байдън.

Републиканската партия, която сега има мнозинство в Сената (общо 100 места), осигури 50 места в горната камара на Конгреса срещу 48 за демократите на общите избори в страната на 3 ноември. Ако демократите Ософ и Уорнок спечелят втория тур на изборите в Джорджия, тогава с избора на Камала Харис за вицепрезидент на САЩ, демократите ще имат крехко мнозинство.

Ключовият вот в Джорджия ще се проведе във вторник. Той е тест за възмоожността на Байдън да налага своята политика и да печели гласове.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Има загинал след тежката катастрофа с Кирил Петков край село Аксаково (СНИМКИ/ВИДЕО)

По непотвърдена информация, шофьорът на НСО е карал с над 100 км/ч, при ограничение 60 км/ч.

Кораб е ударен в Червено море

Той е претърпял леки щети

Катастрофа в Перу отне живота на 13 души

Тринадесет души загинаха при катастрофа с автобус в Перу,...

Шофьор загина в катастрофа на АМ „Тракия“

Шофьор загина на АМ "Тракия", съобщава БНР. Колата му е...

Мъж рани с арбалет в Твърдица свой съгражданин в спор за пари

57-годишен мъж е прострелял с арбалет свой съгражданин на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg