https://www.gerb.bg/bg

Барикадиралият се мъж в кв. „Люлин“ се отправя директно към затвора (СНИМКИ)

Снимка: Христо Порязов, Информационна агенция News24sofia.eu

Барикадиралият се вчера мъж в апартамент в столичния квартал „Люлин“ ще бъде приведен в затвора още днес. Причина за това е, че 45-годишният Петър Колев е с влязла в сила присъда от 14 април 2020 г. за извършени 2 престъпления- закана за убийство и хулиганство, като заедно с нея съдът е решил да влезе в сила и стара присъда от 2015 г., която е за притежание на кокаин. Към днешна дата Колев е осъден на 3 г. и 6 месеца.

Това стана ясно на съвместен брифинг на Софийска районна прокуратура и СДВР, след като вчера вечерта органите на реда заедно със служители на Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) 2 часа водиха акция по задържането на мъжа, който се барикадира в апартамента, където живее.

Историята на Петър Колев започва през далечната 2015 г., когато е заловен с наркотици, като извършените престъпления от него продължават с хулиганство и закана с убийство към клиент на столично заведение. След като присъдата от 3 г. и 6 месеца „лишаване от свобода“ влиза в сила, прокуратурата предприема действия по установяване на местонахождението на обвиняемия. Той обаче така и не е намерен и затова на 3 юни 2020 г. е обявен за общодържавно издирване, а на 16 февруари 2021 г. му е издадена европейска заповед за арест. По-късно Петър Колев е обявен за международно издирване и му е издадена червена бюлетина от Интерпол.

Снимка: Христо Порязов, Информационна агенция News24sofia.eu

Началото на края на приключенията на подсъдимия започва на 23 април 2023 г. около 22 ч., когато докато шофира не пуснал мигач след излизане от тунела в „Люлин“, поради което полицейските служители подават звуков и светлинен сигнал за спиране на автомобила. Колев обаче не спрял, а натиснал газта и изчезнал в неизвестна посока. Малко по-късно на тел. 112 постъпва сигнал за катастрофа в столичния кв. „Борово“, като пристигналият полицейски екип констатира, че става въпрос именно за автомобила на обвиняемия.

Установено е, че Петър Колев удря такси, в което пешеходец се е опитвал да се качи. Вследствие на инцидента, пътникът е с нанесена телесна повреда и има сериозна опасност да му бъде ампутиран крака.

45-годишният обвиняем избягал и разследването на органите на реда започнало отначало. В хода му полицейските служители достигат до лицето, което е вписано в документа за извършен ГТП на автомобила. Мъжът е задържан за 24 часа и разпитан като свидетел. Той заявява, че не е управлявал автомобила, а неговият вуйчо- именно Петър Колев.

Полицаите срещат затруднение в откриването на адреса на обвиняемия, тъй като той е живял на множество адреси в София като наемател. Апартаментите обаче били наемани от неговата майка, която отново от нейно име плащала за тях.

Снимка: Христо Порязов, Информационна агенция News24sofia.eu

След 4 дни разследване полицейските служители получават информация за местонахождението на Петър Колев и вчера, на 27 април, отиват на адреса в кв. „Люлин“. Така се стига и до барикадата. Органите на реда имали данни, че мъжът е бил въоръжен, което наложило съдействието на служители от СОБТ. Два часа по-късно Колев се предава на униформените, без инциденти.

Днес СРП му е повдигнала обвинения за 3 престъпления – причиняване на ПТП с пострадало лице, неизпълнение на полицейско разпореждане и притежание на огнестрелно оръжие без разрешително.

Както казахме вече, Петър Колев няма да бъде задържан за 72 часа, тъй като още днес ще бъде приведен в затвора, за да излежи старата си присъдата.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

В Русия искат 17 години затвор за възрастен учен, работил по хиперзвуковите ракети

Прокурорите поискаха 17-годишна присъда затвор за възрастен руски учен,...

Митничари откриха 65 320 къса нелегални цигари при акция по северната граница

Митнически служители задържаха общо 65 320 къса (3266 кутии)...

Катастрофа в Перу отне живота на 13 души

Тринадесет души загинаха при катастрофа с автобус в Перу,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg