Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Аржентина: Държавният глава Хавиер Милей ще лети само с президентския самолет

Хавиер Милей, снимка: EPA

Хавиер Милей най-накрая ще трябва да пътува с президентския самолет от съображения за „сигурност“, съобщиха от президентството.

Президентът на Аржентина Хавиер Милей, който беше обещал да пътува изключително с търговски полети в интерес на примерността и бюджетните икономии, най-накрая ще трябва да пътува с президентския самолет от съображения за „сигурност“, уточни АФП.

Президентът вече не може да пътува с граждански полети и Министерството на сигурността изпрати на заинтересованите страни поверителен доклад за причините за тази препоръка„, заяви във вторник говорителят на президента Мануел Адорни, без да дава повече подробности.

Хавиер Милей, президент от декември, обяви, че една от първите му мерки, наред с намаляването наполовина на броя на министерствата, е да пътува само със самолети, за да пести публични средства. Всъщност по време на Икономическия форум в Давос, след това в Израел, а наскоро и в Тексас, където се срещна с Елон Мъск, държавният глава пътуваше с граждански полети, с ограничена делегация, като не пропусна да публикува в профила си в X снимки, на които е в самолета, поздравяван или аплодиран от пътниците.

На форума в Давос президентът беше разтръбил факта, че решението да пътува със самолет е спестило около 392 000 долараот усилията на аржентинците„, което според него еморален дълг„.

No hay plata“ (няма пари) е лозунгът на „анархокапиталистическия“ президент, който през последните три месеца прилага шокова терапия на бюджетни икономии в патологично задлъжнялата и инфлационна аржентинска икономика, започвайки с масирана девалвация (над 50 %) на песото. „Няма пари, но трябва да се погрижим за президента„, заяви министърът на сигурността Патрисия Булрич, коментирайки решението по канал LN+.

Очаква се ултралибералният президент да използва придобития през 2022 г. Боинг 757 „Танго 01“, който президентството първоначално смяташе да прехвърли на Военновъздушните сили.

Съобщението идва, след като Хавиер Милей отмени планираното за тази седмица пътуване до Дания, официално от съображения за сигурност, свързани със ситуацията в Близкия изток, където трябваше да председателства подписването на договора за закупуване на 24 датски изтребителя F-16.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

В Израел Блинкън настоя да се осигури повече хуманитарна помощ за Газа

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън започна в сряда...

Радев: Здравеопазването не трябва да се развива като нечий бизнес

Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива като държавен...

Сергей Шойгу иска по-бързо и повече оръжия

Необходимо е да се увеличи обемът и качеството на...

Полицаи влязоха в Колумбийския университет

Полицията щурмува една от сградите на Колумбийския университет в...

Корнелия Нинова обяви: БСП е готова да се жертва за България (СНИМКИ)

В старата пленарна зала БСП събра социалисти, за да...

Еквадор обяви извънредно положение в 5 провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа във вторник обяви извънредно положение...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Осъдиха на доживотен затвор мъж от Шуменско, убил приятелката си

Деянието е извършено в условията на домашно насилие

Торнадо уби бебе и трима души в Оклахома

Байдън е предложил помощ на щата

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img