Ангелов: С текста си Слави Трифонов каза, че не става за премиер

Views 37439
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Колкото и късно да влезеш в политиката, никога не е късно да станеш за резил. Това заяви пред bTV министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов по повод решението на „Има такъв народ“ да върнат мандата веднага, след като им бъде връчен.

Припомняме, че по-рано днес със свой пост във Фейсбук това обяви лидерът на партията Слави Трифонов.

Какво каза той с този текст – че не става за премиер. Второто е, че не може да състави правителство и третото е, че е започнал да прави разликата между „аз искам“ и „аз мога„, коментира Ангелов постъпката на Трифонов.

Той определи поведението му като „странно“ и като бягане от избирателите и нежелание да застанеш пред избирателите си с аргументи.

Министърът подчерта, че минава време и хората спират да слушат политиците, а започват да ги гледат какво правят.

Важното е да бъдеш последователен и когато се бориш, за да спечелиш гласовете на хората, ти трябва да постъпиш отговорно, категоричен бе той.

Относно „зелените коридори“ той съобщи, че те ще отворят отново от 30 април до 9 май. Няма да е необходимо предварително записване.

Ангелов напомни, че днес е пристигнала първата голяма доставка на иРНК ваксина – 138 000 дози на „Пфайзер“ и увери, че ще има ваксини за всички желаещи.

По отношение на ваксинирането с „АстраЗенека“ и решението на ваксинационния щаб да даде възможност на желаещите, имунизирани с първа доза на препарата, да си поставят втора доза от РНК ваксина, здравният министър обясни, че принципът на действие на всички ваксини е вкарване на т. нар. „спайк“ протеин на вируса, който действа под формата на антиген. Благодарение на него телата ни изработват антитела, които се борят срещу вируса при бъдеща среща.

По думи на Ангелов от медицинска гледна точка няма значение по какъв начин този „спайк“ протеин влиза в организма. Втората ваксина усилвала образувалия се до момента имунитет.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Петима мигранти се сбили в центъра в Харманли

Петима сирийски граждани са се сбили в неделя, 25 април, в мигрантския център в Харманли. Това съобщават от областната дирекция на МВР, цитирани от Нова телевизия. Сигналът е подаден в 15:30 часа. Веднага са изпратени полицаи. В мелето са участвали сирийци на възраст от 22 до 45 години. Трима от тях са […]