https://www.gerb.bg/bg

Адвокатите в Благоевград остро възмутени от посегателството на Борисов към адвокатурата

Адвокатите от Адвокатска колегия Благоевград изразяват острото си възмущение от поредното посегателство срещу независимата, свободна и самоуправляваща се българска адвокатура – единствената, която е конституционно призвана да защитава правата и законните интереси на българските граждани и организации.

За такова недопустимо посегателство те смятат позицията от вчера на премиера в оставка и председател на ГЕРБ Бойко Методиев Борисов, която според тях създава внушение за идентичност между българските адвокати и защитаваните от тях лица, внушението, че български адвокати, които са избрани за народни представители, в това си качество, защитават интереси на неименовани „мутри“, чрез законодателни продложения.

За пореден път Бойко Методиев Борисов си позволява да търси политически дивиденти, като руши образа на българския адвокат публично. Подобно поведение е още по-възмутително, когато е демонстрирано от председател на основна политическа партия и министър-председател на България. Това е пряко посегателство върху основите на правовата държава и принципите, на които тя се основава, изтъкват от благоевградската адвокатура.

Затова ние, адвокатите от Адвокатска колегия Благоевград, с настоящата декларация, като осъждаме остро изразената от министър-председателят в оставка позиция, призоваваме всички български политици да не търсят евтини политически дивиденти на гърба на българската адвокатура, която е конституционно закрепена като единствен защитник на правата и законните интереси на ВСИЧКИ български граждани, допълват от адвокатската колегия.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Москва не изключва да понижи дипломатическите отношения със САЩ

Москва не изключва понижаване на нивото на дипломатическите отношения...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Разкриха наркооранжерия с 128 растения във Врачанско

Задържаха двама жители на град Мизия за срок до...

Удължават забраната за износ на инсулин с още месец

Министърът на здравеопазването Галя Кондева удължи с още месец...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg