https://www.gerb.bg/bg

Дузина убити при стрелбата в Черна гора (СНИМКИ)

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Дванадесет души, включително стрелецът, са убити при масова стрелба в Черна гора. До кървавата баня се стигна, след като мъж откри огън на случаен принцип в град Цетине, вероятно след семеен спор, съобщи „Гардиън“.

Държавната телевизия съобщи, че 34-годишният стрелец е ранил и шестима души, включително полицай, по време на стрелбата в квартал „Медовина“.

Убиецът разпознат като 34-годишният Вук Борилович, първо застрелял семейството, което жиевело под наем в къщата му, а след това стрелял по минувачи. Това разкри за „Виести“ директорът на черногорската полиция Зоран Брджанин.

Той използва ловна пушка, за да отнеме живота на две деца на 8 и 11 години и да рани майка им, която умря от раните си в болницата. След това излязъл навън и стрелял със същото оръжие по жителите на квартала, като убил още седем души и ранил шестима“, уточнява Брджанин.

Телевизионната компания RTCG съобщи, че нападателят е стрелял произволно по хора, които са вървели по улицата, включително и по деца.

Четирима от ранените са били прехвърлени в болница в Цетине, а други двама със сериозни рани са били изпратени в клиничен център в столицата Подгорица, се казва в съобщението.

Когато пристигнахме на мястото на инцидента, видяхме девет мъртви тела, включително две деца, а други две починаха на път за болницата“, заяви пред телевизия „Виести“ прокурорът Андрияна Настич.

Настич не каза на колко години са убитите деца и не можа да разкрие самоличността на жертвите.

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Мога да кажа само, че стрелецът е бил убит от гражданин„, каза Настич. По-рано медиите съобщиха, че полицията е убила стрелеца.

RTCG цитира полицейски източници, според които нападението е станало след семеен спор, но не даде повече подробности. Полицията все още не е направила официално изявление за нападението, но е блокирала района.

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в канала си в Telegram, че в Цетине се е случила „безпрецедентна трагедия“, и призова страната „да бъде в мислите си със семействата на невинните жертви, техните роднини, приятели и всички жители на Цетине“.

След стрелбата жителите са в шок.

Не мога да повярвам, че това се е случило в Цетине и Черна гора. Не знам какво да кажа, нямам думи. Не знам докъде може да ни доведе това„, заяви пред RTCG жителят на Цетине Милорад Митрович.

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Още една страна от НАТО е готова да обмисли изпращането на войски в Украйна

Швеция не планира да изпрати военен персонал в Украйна сега,...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Химична реакция при приготвянето на дрога е причинила взрива в апартамент в Хасково

Химична реакция при производство на наркотици е причинила взрива...

Разкриха наркооранжерия с 128 растения във Врачанско

Задържаха двама жители на град Мизия за срок до...

Писател опозиционер е атентаторът, прострелял Роберт Фицо (ОБНОВЕНА)

Словашките медии идентифицираха атентатора, прострелял словашкия премиер Роберт Фицо,...

Осуетиха опит за нелегално пренасяне на 14 000 кутии цигари през Дунав мост – Видин

Митнически служители на ГКПП Дунав мост - Видин осуетиха...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg