Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Протестна пустота в столицата в очакване на съществения двубой

Без протести в неделния ден в столицата, видя на място през целия ден екипът на News24sofia.eu.

Припомняме, че първоначално за 15 май бяха анонсирани три протеста, основният от които на превозвачите, които се заканиха да блокират София със стотици камиони и автобуси. Той обаче бе отменен за 18 май, за която и дата бе първоначално анонсиран.

Пълно с полиция е обаче в столичния център, като няколко хиляди служители на МВР са командировани, за да пазят обществения ред. Причината обаче не са протестите, а предстоящият двубой за Купата на България между ЦСКА и Левски, към който има безпрецедентен от години интерес от привържениците и на двата тима. Към 13 часа агитките на двата тима вече се обособяват – „армейските“ фенове са основно в района около езерото „Ариана“ и ул. „Цар Иван Асен II“, докато поддръжниците на синия тим са концентрирани около ул. „Граф Игнатиев“ и бул. „Драган Цанков“.

От 10.00 ч. пък бе предвиден общонароден митинг – протест, организиран от Национално движение „Крумови закони“. От 12.00 часа трябваше се проведе и митинг под наслов „Общобългарски поход за мир и неутралитет“. Екипът на Информационна агенция News24sofia.eu на място обаче установи, че събирания на хора, като изключим групи от туристи, по центъра на столичния град нямаше. Нямаше и особено автомобилно движение по жълтите павета. Нямаха информация и за готвени протестни манифестации и полицаите на място, които ни отговориха, че са командировани, за да охраняват мача между ЦСКА и Левски, а за готвени протести не знаели.

Преди дни излезе информация и за трети готвен протест под наслов „Незабавна оставка на кабинета Петков“ от 18.00 часа пред сградата на Министерския съвет на бул. „Дондуков“ №1. Искане за провеждането му обаче не е подадено в Столичната община, като няма информация дали ще се проведе. Това обаче не е особено вероятно предвид това, че именно в следобедните часове контролът на органите на МВР ще е особено значителен след започването на футболната среща.

Отделно от това от 9 сутринта жълтите павета бяха затворени и от полумаратон, както и велошествие. Има и промяна в графика на градския транспорт.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Радев иска повече пари за отбрана и отчет от Главчев за частната болница

Войската ни винаги е била стожер на държавността. Това...

Атанас Запрянов очаква парад с F-16 за другия Гергьовден (ОБНОВЕНА)

"Българската армия е в добро състояние, посрещаме празника с...

Москва обяви за издирване още украински политици

Бившият ръководител на Съвета за национална сигурност на Украйна...

Гергьовден е

Тази година посрещаме празника без военен парад

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Руски военни са влезли в американска база в Нигер

Руски военни са влезли в авиобаза в Нигер, където...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Иран наложи ответни санкции на САЩ и Великобритания

Иран наложи санкции срещу британски и американски лица и...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Здравният министър разпореди проверка по случай на починали родилка и бебе в Самоков

Бременна жена и бебе починаха в Самоков днес. Служебният министър на...

Полицията и пропалестински демонстранти се сблъскаха в Калифорнийския университет (ВИДЕО)

Полицията премахна барикадите и започна да разглобява укрепения лагер...

Делян Пеевски призова служебното правителство да отмени решението си за частната детска болница

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова служебното правителство незабавно...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg