Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ искат предсрочни избори, но не съвсем

Снимка/източник: БГНЕС

В чисто политически аспект ГЕРБ има полза от това кабинетът „Петков“ да влезе в още кризи и да се провали, но националният интерес изисквал незабавна смяна на управляващите ни. Това коментира заместник-председателят на партията на Борисов пред БТВ.

„В политически, конюнктурен план – да, имаме интерес „промяната“ да бъде доведена докрай, но в национален план – не„, каза той.

Трудно ще се стигне до сценарий, при който кабинетът ще падне, поне с оглед на текущата ситуация, прогнозира вторият човек в ГЕРБ. Това би се случило единствено при тежък раздор в коалицията, както и тежък обществен натиск. Бившите управляващи обаче са категорични – няма да организират партийни протести с искания за оставка.

Съзирала се и сериозна липса на компетентност от страна на премиера Петков. „Когато една кола се движи нанякъде, е нормално на шофьорското място да седи най-компетентният човек. Това сега очевидно не е така, защото премиерът ни е най-малко подготвен да управлява автомобила. Най-лошото обаче, че отнякъде – отляво или отдясно, някой се опитва да му върти волана в друга посока„, във типичния си метафоричен стил описа, според него, състоянието на властта Дончев.

Заместник-председателят на ГЕРБ отново постави основните въпроси, в които партията вижда корупционни схеми – сделката за батерии и участието на фирмата Gemcorp в енергетиката ни, както и газовите сделки, в които отново партията на Борисов съзира лобизъм и изтичане на бюджетни средства.

Към МВР, а не към прокуратурата ще подават ГЕРБ сигналите си. 

Това е тест дали все още има някакви имунни сили в тази ситуация. И дали МВР ще се справи толкова усърдно, както например в гоненето на опозицията“.

Единствено и само в български интерес е било изграждането на „Балкански поток“ от бившето управление на Борисов. Нямало и казус с намерения от МВР джип, подарен от фирмата, изградила тръбата „Аркад“ в дома на пиара на Борисов Севдалина Арнаудова. „Нито тя, нито той (съпругът на Арнаудова, работещ в „Булгаргаз“) са отрекли такова нещо. Доколкото знам, дружеството при изграждането на инвестицията е наело или купило автомобили, които в последствие е дало да се ползват на ведомствени дружества“, обясни Дончев. И подчерта – подобни превозни средства имало и в няколко министерства, като те се ползват по служба, а логично било и служител на „Булгаргаз“ да управлява такова.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Войната няма да свърши, дори и Украйна да спечели на фронта

Ситуацията на фронта е най-тежката за Украйна от началото...

Стефан Сежурне: Руският военен провал в Украйна е налице

Според изчисленията на Франция, около 150 000 руски военни...

„Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител...

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия

Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

Задържаха над 800 000 къса контрабандни цигари на ГКПП – Лесово

При проверка на товарен автомобил на ГКПП - Лесово...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Финландия не изключва Русия да тества член 5 на НАТО

Малко вероятно е Русия да тества клаузата за взаимна...

13 жертви при израелски удари срещу Рафах

13 души загинаха, а много други бяха ранени при...

ОИСР очаква рязко забавяне на инфлацията в България

Организацията за икономическо сътрудничество и развитие прогнозира ускоряване на икономическия...

Соня Момчилова: Дано не се премине границата между регулацията и цензурата

Съветът за електронни медии (СЕМ) избира председател. Мандатът на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img