Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ искат предсрочни избори, но не съвсем

Снимка/източник: БГНЕС

В чисто политически аспект ГЕРБ има полза от това кабинетът „Петков“ да влезе в още кризи и да се провали, но националният интерес изисквал незабавна смяна на управляващите ни. Това коментира заместник-председателят на партията на Борисов пред БТВ.

„В политически, конюнктурен план – да, имаме интерес „промяната“ да бъде доведена докрай, но в национален план – не„, каза той.

Трудно ще се стигне до сценарий, при който кабинетът ще падне, поне с оглед на текущата ситуация, прогнозира вторият човек в ГЕРБ. Това би се случило единствено при тежък раздор в коалицията, както и тежък обществен натиск. Бившите управляващи обаче са категорични – няма да организират партийни протести с искания за оставка.

Съзирала се и сериозна липса на компетентност от страна на премиера Петков. „Когато една кола се движи нанякъде, е нормално на шофьорското място да седи най-компетентният човек. Това сега очевидно не е така, защото премиерът ни е най-малко подготвен да управлява автомобила. Най-лошото обаче, че отнякъде – отляво или отдясно, някой се опитва да му върти волана в друга посока„, във типичния си метафоричен стил описа, според него, състоянието на властта Дончев.

Заместник-председателят на ГЕРБ отново постави основните въпроси, в които партията вижда корупционни схеми – сделката за батерии и участието на фирмата Gemcorp в енергетиката ни, както и газовите сделки, в които отново партията на Борисов съзира лобизъм и изтичане на бюджетни средства.

Към МВР, а не към прокуратурата ще подават ГЕРБ сигналите си. 

Това е тест дали все още има някакви имунни сили в тази ситуация. И дали МВР ще се справи толкова усърдно, както например в гоненето на опозицията“.

Единствено и само в български интерес е било изграждането на „Балкански поток“ от бившето управление на Борисов. Нямало и казус с намерения от МВР джип, подарен от фирмата, изградила тръбата „Аркад“ в дома на пиара на Борисов Севдалина Арнаудова. „Нито тя, нито той (съпругът на Арнаудова, работещ в „Булгаргаз“) са отрекли такова нещо. Доколкото знам, дружеството при изграждането на инвестицията е наело или купило автомобили, които в последствие е дало да се ползват на ведомствени дружества“, обясни Дончев. И подчерта – подобни превозни средства имало и в няколко министерства, като те се ползват по служба, а логично било и служител на „Булгаргаз“ да управлява такова.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Петър Витанов: През последните 15-20 години ние изглеждаме безбъдници

Докато председателят на БСП Корнелия Нинова се радва, че...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Жозеп Борел: Близкият изток стои на ръба на пропастта

Върховният представител за външната политика на Европейския съюз Жозеп...

Корнелия Нинова: На 1 май БСП стартира разговори за широко ляво обединение (ВИДЕО)

БСП започва усилени разговори за широко ляво обединение, като...

Българската икономика губи над 1 млрд. лв. от неприемането ни в Шенген по суша

Пропуснатите ползи за България от неприемането ни в Шенген...

Управляващите печелят изборите в Хърватия

Очертават се преговори за съставяне на коалиция

Иран: Плененият товарен кораб в Ормузкия проток е нарушил морските закони

Товарният кораб MSC Aries, плаващ под португалски флаг, който...

Доц. Красен Станчев: Големите харчове в държавата ще доведат до рискове в бъдеще

Наблюдаваме мощно предизборно увеличаване на заплати в държавния сектор...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img