Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Трите министерски оставки били взети под натиск

Снимка/източник: БГНЕС

Невинаги се взимат правилните решения под натиска на улицата. Така главният секретар на СДС Илия Лазаров коментира в сутрешния блок на БНТ трите министерски оставки от вчера вечерта – на финансовия министър Владислав Горанов, вътрешния министър Младен Маринов и на икономическия министър Емил Караниколов.

Самият Лазаров не познава двама от тях, познава само Емил Караниколов. Според Лазаров оставката на Караниколов е загуба за България в момента, защото икономическият министър е работил много за идване на стратегическите инвеститори в страната.

Трудно е човек да се дистанцира и да вземе рационално решение, когато протестиращите хора викат под прозорците. СДС смята, че Конституцията е грешно зачената, има противоречия между президент и премиер, между различните власти – съдебна, изпълнителна и законодателна.

Илия Лазаров иска свикване на Велико Народно събрание с цялостна промяна на Конституцията, за да се изчистят „капаните в нея“. От СДС смятат, че това е изход от настоящата ситуация, в която се намира страната, защото със свикването на ВНС ще се отпуши напрежението и ще могат да се борят идеи какво да бъде устройството на държавата.

Моделът на управление не се разгражда като се сменят едни гастрольори с други такива. Това не е решение на въпроса и го наблюдаваме в последните 30 години – първо обичаме, а след това мразим, изтъкна Лазаров.

СДС има споразумение с ГЕРБ за дългосрочно партньорство. Сред сините има желание, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори да предложат партньорство на управляващите в момента – мотивът е да има обединение на десницата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

Лошото време попречи на един самолет българи да посрещнат Великден на Санторини

Силният вятър на гръцкия остров Санторини промени плановете на...

Външно министерство предупреждава българите да внимават в Тбилиси

Във връзка със продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси, Министерството...

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

За седмица хванаха над 59 000 джигити на пътя

За седмица хванаха 59 040 шофьори, превишили скоростта. Акцията за...

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Полицаи влязоха в Колумбийския университет

Полицията щурмува една от сградите на Колумбийския университет в...

Срутване затруднява движението по АМ Струма в посока София

Тежкотоварните автомобили в посока София се движат само в изпреварващата лента

ЕК отпуска допълнителни 68 млн. евро хуманитарна помощ за палестинците

Европейската комисия отпусна допълнителни 68 милиона евро под формата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img