Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Трите министерски оставки били взети под натиск

Снимка/източник: БГНЕС

Невинаги се взимат правилните решения под натиска на улицата. Така главният секретар на СДС Илия Лазаров коментира в сутрешния блок на БНТ трите министерски оставки от вчера вечерта – на финансовия министър Владислав Горанов, вътрешния министър Младен Маринов и на икономическия министър Емил Караниколов.

Самият Лазаров не познава двама от тях, познава само Емил Караниколов. Според Лазаров оставката на Караниколов е загуба за България в момента, защото икономическият министър е работил много за идване на стратегическите инвеститори в страната.

Трудно е човек да се дистанцира и да вземе рационално решение, когато протестиращите хора викат под прозорците. СДС смята, че Конституцията е грешно зачената, има противоречия между президент и премиер, между различните власти – съдебна, изпълнителна и законодателна.

Илия Лазаров иска свикване на Велико Народно събрание с цялостна промяна на Конституцията, за да се изчистят „капаните в нея“. От СДС смятат, че това е изход от настоящата ситуация, в която се намира страната, защото със свикването на ВНС ще се отпуши напрежението и ще могат да се борят идеи какво да бъде устройството на държавата.

Моделът на управление не се разгражда като се сменят едни гастрольори с други такива. Това не е решение на въпроса и го наблюдаваме в последните 30 години – първо обичаме, а след това мразим, изтъкна Лазаров.

СДС има споразумение с ГЕРБ за дългосрочно партньорство. Сред сините има желание, ако се стигне до предсрочни парламентарни избори да предложат партньорство на управляващите в момента – мотивът е да има обединение на десницата.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Най-малко 10 джихадистки нападения предотвратени в Европа през 2023 г.

Това съобщи нидерландската разузнавателна агенция AIVD

Има достатъчно ваксини срещу коклюш в склада

От началото на годината са регистрирани 214 положителни за...

Кадиров от фитнеса: Не умирам, вдигам железа (ВИДЕО)

Чеченският президент Рамзан Кадиров се опита във вторник да...

Прокуратурата поиска задържане под стража на Марин Димитров

Прокуратурата е внесла в Софийския градски съд за налагане...

Депутатите не искат елфи да чертаят пътя на „Турски поток“ у нас (ОБНОВЕНА)

Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта...

Трагедия с мигранти край Джибути

Шестнадесет потенциални мигранти загинаха, а други 28 са в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Делян Пеевски: Радев да подписва указите, че утре може и да няма президент (ВИДЕО)

Съгласно Конституцията Румен Радев е длъжен да подпише указите...

Председателят на СОС предлага Благовест Георгиев да бъде освободен от всички позиции

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров, заедно със...

ДПС номинира за евродепутат Елена Йончева

На заседание в понеделник Областният съвет на ДПС в...

NYT: Разузнаването убедило Майк Джонсън за помощта за Украйна

New York Times предложи на читателите своята визия за...

Първо в News24sofia.eu! Наркоманката Диона се появи в Софийския районен съд (СНИМКИ)

Делото срещу поп фолк певицата ще започне на 4 юни, като тогава ще бъдат разпитати вещите лица, изготвили експертизата за наличието на кокаин в кръвта й

Георги Гвоздейков организира изборите

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков ще организира провеждането на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img