Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Любен Дилов-син: Сега Слави превръща шоуто и телевизията си в партия

Депутатът от ГЕРБ и бивш съосновател на телевизионното предаване „Ку-ку“ Любен Дилов-син отговори на лидера на партия „Има такъв народ“ и водещ на предаването Слави Трифонов след като Трифонов спомена името му.

Дилов припомня, че пътищата им са се разделили след като Трифонов го е поставил пред избора или предаването „Шоуто на Слави“ или партия „Гергьовден“.

Вероятно изборът ми е бил труден за разбиране. Да изоставиш славата и парите в името на една доста грапава политическа съдба, наистина изглежда налудно…“ пише Дилов-син.

Той уточнява, че никога не е членувал в друга политическа организация, освен на Движение Гергьовден, накоето и Слави (Трифонов), и Тошко (Йорданов) са основатели. Химнът на Движението е написан от прекрасния Ивайло Вълчев, пише Дилов.

Сценаристът, сега политик признава, че движението му не се е стремило да се превръща в голяма партия и е участвало в различни коалиции. „Някои успешни – „Дядо, баба и внуче“ с Демократите и Земеделците на г-ж Мозер, например. Други – да кажем – по-скоро комични. Заедно с ВМРО (коалицията ЕТО КАК!) взехме над 160 хил. гласа срещу свръхмобилизирания Иван Костов и дебюта на Симеон Втори през 2001. Имахме светли моменти, имаме и падения повече от 25 години. Най-важното – ще продължаваме да ги имаме„, пише Дилов.

Признава, че в последните три години има подписано споразумение само със СДС. Винаги сме търсели съюзници в десния и консервативния спектър. Подкрепихме СДС и на европейските избори, подкрепяме ги и сега, както и в миналото, защото – въпреки всичко – смятаме, че това е по-добрата приказка за България.

С ГЕРБ нямаме споразумение, но се присъединихме към коалицията, когато те имаха нужда от нас, а не ние от тях, за да се облажим от управлението. Т.е. пак сме опозиция – обичайното агрегатно състояние на Гергьовден„, пише Дилов.

По думите му иронията на историята е непобедима.

Сега Слави превръща шоуто и телевизията си в партия. Т.е. той е поставен пред същия избор, както през 2003-а, но от самия себе си. И понеже все още не е много ясно какво окончателно ще избере, желая му кураж. Знам, че не е леко„, пише Дилов-син.

Той припомня една стара максима, че „глупавите хора обсъждат други хора, умните хора обсъждат идеи“ и така обясни, че избирането на Тошко Йорданов за председател на Комисията по култура в 47-ото народно събрание е несъвместима с неговите идеи.

Не съм обсъждал Тошко Йорданов и нямам нищо против Тошко Йорданов – в крайна сметка всички състояния на народа е редно да бъдат представени в Народното събрание. Още повече, че именно аз съм го избирал за сценарист на Ку-ку на конкурс, заедно с Росен Петров и Николай Русакиев“, пише Дилов-син.

По повод поста на Слави в социалната мрежа Фейсбук той уточнява: „Дали можеш да наречеш един човек „уважаеми“ или не можеш, до голяма степен зависи и от самия него. Присъствието и изявите в 45-ото и 46-ото народни събрания на новия председател на комисията по култура предпоставиха това ми решение. Горещо защитавах Слави Бинев, когато беше предложен за същия пост, защото в моите очи той е УВАЖАЕМИ с големи букви. И щеше да бъде свръхполезен като председател на Комисията по култура и медии, защото е страхотен мениджър и разбира от това, което имаше да се прави„, пише Любен Дилов-син.

Според него професионалните гилдии сега мълчат за избирането на Тошко Йорданов, защото нямат проблем. „Като нечлен на комисията и аз нямам„, пише депутатът от ГЕРБ.

Като се присъединява към поздравленията и благопожеланията на Слави за Светло Рождество и щастлива Нова година, той акцентира, че Бог ни е дарил с най-голямото изпитание: избора.

Но и Бог не ни подлага на изпитания, с които да не можем да се справим! Дори на Сина си е дал правото на избор и точно този избор е Великия символ, който една голяма част от човечество чества в нощта на 24 декември. Светла да ви е тази нощ, след която денят непрекъсанто нараства„, пише Любен Дилов-син.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Войната няма да свърши, дори и Украйна да спечели на фронта

Ситуацията на фронта е най-тежката за Украйна от началото...

Стефан Сежурне: Руският военен провал в Украйна е налице

Според изчисленията на Франция, около 150 000 руски военни...

„Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител...

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия

Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

Задържаха над 800 000 къса контрабандни цигари на ГКПП – Лесово

При проверка на товарен автомобил на ГКПП - Лесово...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Депутатът Стоян Георгиев вече не е част от ПП

Депутатът от ПП-ДБ Стоян Георгиев вече не е част...

Държавният контрольор иска съдействие от Нетаняху за разследването на 7 октомври

Израелският държавният контрольор призова премиера Бенямин Нетаняху и началника...

Португалското правителство отказва да плаща репарации за колониалните престъпления

Правителството на Португалия отказа да изплащането на репарации за...

ГЕРБ иска да се строи детската болница въпреки частните

Всички правителства - независимо дали са служебни или редовни...

Паркираме безплатно в центъра на София по време на празниците

Безплатно ще бъде паркирането в "синя" и "зелена" зона...

Украйна временно спира някои разпоредби от конвенцията за правата на човека

Украинските власти уведомиха Съвета на Европа за временното частично спиране...

13 жертви при израелски удари срещу Рафах

13 души загинаха, а много други бяха ранени при...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img