Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Любен Дилов-син: Сега Слави превръща шоуто и телевизията си в партия

Депутатът от ГЕРБ и бивш съосновател на телевизионното предаване „Ку-ку“ Любен Дилов-син отговори на лидера на партия „Има такъв народ“ и водещ на предаването Слави Трифонов след като Трифонов спомена името му.

Дилов припомня, че пътищата им са се разделили след като Трифонов го е поставил пред избора или предаването „Шоуто на Слави“ или партия „Гергьовден“.

Вероятно изборът ми е бил труден за разбиране. Да изоставиш славата и парите в името на една доста грапава политическа съдба, наистина изглежда налудно…“ пише Дилов-син.

Той уточнява, че никога не е членувал в друга политическа организация, освен на Движение Гергьовден, накоето и Слави (Трифонов), и Тошко (Йорданов) са основатели. Химнът на Движението е написан от прекрасния Ивайло Вълчев, пише Дилов.

Сценаристът, сега политик признава, че движението му не се е стремило да се превръща в голяма партия и е участвало в различни коалиции. „Някои успешни – „Дядо, баба и внуче“ с Демократите и Земеделците на г-ж Мозер, например. Други – да кажем – по-скоро комични. Заедно с ВМРО (коалицията ЕТО КАК!) взехме над 160 хил. гласа срещу свръхмобилизирания Иван Костов и дебюта на Симеон Втори през 2001. Имахме светли моменти, имаме и падения повече от 25 години. Най-важното – ще продължаваме да ги имаме„, пише Дилов.

Признава, че в последните три години има подписано споразумение само със СДС. Винаги сме търсели съюзници в десния и консервативния спектър. Подкрепихме СДС и на европейските избори, подкрепяме ги и сега, както и в миналото, защото – въпреки всичко – смятаме, че това е по-добрата приказка за България.

С ГЕРБ нямаме споразумение, но се присъединихме към коалицията, когато те имаха нужда от нас, а не ние от тях, за да се облажим от управлението. Т.е. пак сме опозиция – обичайното агрегатно състояние на Гергьовден„, пише Дилов.

По думите му иронията на историята е непобедима.

Сега Слави превръща шоуто и телевизията си в партия. Т.е. той е поставен пред същия избор, както през 2003-а, но от самия себе си. И понеже все още не е много ясно какво окончателно ще избере, желая му кураж. Знам, че не е леко„, пише Дилов-син.

Той припомня една стара максима, че „глупавите хора обсъждат други хора, умните хора обсъждат идеи“ и така обясни, че избирането на Тошко Йорданов за председател на Комисията по култура в 47-ото народно събрание е несъвместима с неговите идеи.

Не съм обсъждал Тошко Йорданов и нямам нищо против Тошко Йорданов – в крайна сметка всички състояния на народа е редно да бъдат представени в Народното събрание. Още повече, че именно аз съм го избирал за сценарист на Ку-ку на конкурс, заедно с Росен Петров и Николай Русакиев“, пише Дилов-син.

По повод поста на Слави в социалната мрежа Фейсбук той уточнява: „Дали можеш да наречеш един човек „уважаеми“ или не можеш, до голяма степен зависи и от самия него. Присъствието и изявите в 45-ото и 46-ото народни събрания на новия председател на комисията по култура предпоставиха това ми решение. Горещо защитавах Слави Бинев, когато беше предложен за същия пост, защото в моите очи той е УВАЖАЕМИ с големи букви. И щеше да бъде свръхполезен като председател на Комисията по култура и медии, защото е страхотен мениджър и разбира от това, което имаше да се прави„, пише Любен Дилов-син.

Според него професионалните гилдии сега мълчат за избирането на Тошко Йорданов, защото нямат проблем. „Като нечлен на комисията и аз нямам„, пише депутатът от ГЕРБ.

Като се присъединява към поздравленията и благопожеланията на Слави за Светло Рождество и щастлива Нова година, той акцентира, че Бог ни е дарил с най-голямото изпитание: избора.

Но и Бог не ни подлага на изпитания, с които да не можем да се справим! Дори на Сина си е дал правото на избор и точно този избор е Великия символ, който една голяма част от човечество чества в нощта на 24 декември. Светла да ви е тази нощ, след която денят непрекъсанто нараства„, пише Любен Дилов-син.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Проф. Румяна Коларова: Би трябвало да помагат на служебния кабинет, отколкото да му пречат

Бойко Борисов настоя Димитър Главчев да смени Стефан Димитров. Димитър Главчев поиска оставките на...

Русия обвини Естония в тоталитаризъм

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова заяви,...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

Шведската полиция застреля мъж, нападал с нож три жени

Шведската полиция е застреляла и арестувала мъж, за когото се...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Български пощи“ няма да приема пратки за Израел

"Български пощи" спира приемането на пратки за Израел от...

Шофьор блъсна пияна жена в Силистра

След употреба на алкохол 27-годишна жена беше ударена от...

Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие

Живко Коцев също ще бъде обвиняем по случая с Агенция „Митници“

МВР синдикатът защитава Калин Стоянов

Служебният вътрешен министър Калин Стоянов е човек от кариерата...

Билетът за влак скача с 20%

Увеличават се цените на билетите за пътуване с влак,...

Манастири и църкви били сред основните цели на Киев, според ДНР

Координатите на местоположението на църквите и манастирите в Донецк,...

Задържаният за стрелба в София се целил в гарги

Това обяснил самият той пред полицията

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img