Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев и „Възраждане“ с различни мнения за премахването на мерките (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев и ПГ „Възраждане“ имат разминавания по темата за отпадане на мерките срещу коронавирус в страната и зеления сертификат. Това стана ясно по време на консултациите с групата с лидер Костадин КостадиновНачалните думи на Радев бяха:Не деля парламентарните групи по тяхната численост, всяка е най-важна. За нас е важно да чуем как виждате работата на новия парламент и с бъдещото редовно правителство„.

Костадинов изреди три важни теми за партията му. Първият, „най-тактически“ – „максимално бързо решение за връщане на нормалността в държавата заради кризата с коронавируса – прекратявана на мерките и премахване на зеления като тежка дискриминационна форма, за да има нормално образование и живот на хората„.

На второ място – въпросите с демографската катастрофа. Народността изчезва, стопяване на държавата, като шокиращите числа се дължат на здравната система, която не функционира, е мнението на Костадин Костадинов.

На трето място е важно и нужно да има решение по отношение на вдигане на цените на тока. Не на последно място външната политика – за Република Северна Македония компромис не правим по начина, по който Европа иска, каза Костадинов.

ПГ „Възраждане“ ще търси подкрепа от фигури и организации в НС по всички тези теми. За нас това е национална кауза и всеки един българин е важен, ще бъдем гласът на българския народ и ще настояваме за максимално голяма чуваемост, поясни Костадинов.

Радев се присъедини към мнението му, че „всеки българин е важен“, но уточни, че „от „Възраждане“ трябва да имат предвид, че все още умират по 100 човека на ден и че лекарите и мед. сестрите са изключително претоварени„.

След срещата Костадинов сподели, че по време на разговорите Румен Радев е споменал какви са важните за него теми, а те настоявали за отпадане на зеления сертификат. Други подробности по консултациите лидерът на Възраждане не даде, но отговори какво правителство ще подкрепи.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Гергьовден е

Тази година посрещаме празника без военен парад

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ призовава Китай и Русия да не използват AI за разполагане на ядрени оръжия

Държавния департамент за контрол на оръжията в САЩ призова Китай...

Сергей Шойгу иска по-бързо и повече оръжия

Необходимо е да се увеличи обемът и качеството на...

Великобритания наложи санкции на израелски заселници на Западния бряг

В петък Великобритания наложи санкции на две "екстремистки" групи...

Италия засилва ПВО отбраната на Украйна

Подкрепа срещу руската агресия

1 май – Ден на труда

Началото е поставено на 1 май 1886 г. в САЩ

Димитър Главчев предлага финансова помощ на Националния съвет на религиозните общности

Служебният премиер Димитър Главчев проведе днес среща с представители...

Саудитска Арабия постави две условия на Израел

Целта е нормализиране на двустранните отношения

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg