https://www.gerb.bg/bg

Радев за броенето на разписките: Който се страхува, че може да загуби, търси да опорочи изборите

Снимка: БГНЕС

Гласувах за свобода, законност и справедливост, това са ценностите, които изповядвам, с тях получих доверието на българите, тях отстоявах, с тях се явявам и на тези избори. Това обяви президентът Румен Радев, след като гласува в 10 ч. в професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ в столицата.

Залогът на тези избори е огромен и ще определи дали ще продължат започналите процеси по заздравяване на държавността или задкулисието ще получи отново институционална власт, обясни той пред медиите.

В тази връзка Радев призова всички сънародници – у нас и в чужбина – да бъдем съпричастни с бъдещето на страната и да гласуваме.

Президентът посочи още, че първият, непосредствен и най-важен хоризонт е да се състави правителство, от което България има нужда, както и от български парламент.

Румен Радев коментира и решението на ЦИК да се броят 100% от разписките от машиннния вот днес. „Който се страхува, че не може да спечели изборите, търси да ги опорочи, затова е много важно всички да гласуваме, да неутрализираме тези опити да ни върнат в миналото„, изтъкна държавният глава.

Изборната администрация следва да изпълнява закона и считаме, че добросъвестно ще изпълни своята работа, увери държавният глава. Вярвам, че България ще бъде правова държава въпреки опитите да я върнат назад, категоричен е той.

По казуса със започването на преговори за присъединяване към ЕС на Северна Македония, Радев отбеляза, че ключът към началото на преговорите на Скопие е в спазването на правата на българите там, в изкореняването на езика на омразата и в прекратяването на системната дебългаризация, в опитите за системно унищожаване и фалшифициране на хилядолетното българско изкуство. 

По думите му „началото на преговорите няма да зависи от следващото ново правителство и парламент, а от Република Северна Македония, която трябва да предприеме съответни действия и диалог между София и Скопие, а не с лобиране, за да се изградят истински добросъседски отношения, които очакват хората от двете страни на границата„.

Радев напомни, че на срещата в Любляна е поставил тези условия и пред Еманюел Макрон и Ангела Меркел, както и пред всички европейски лидери.

В заключение той изрази и съболезнования на близките на загиналите в болницата в Сливен.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“

Назначиха нов директор на столичната УМБАЛ "Св. Иван Рилски"....

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ

Синдикатът на железничарите в България призова ръководството на компанията...

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

Задържаха Даниел Стефанов-Дъмпела (СНИМКИ/ВИДЕО)

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за хулиганство

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

КНДР продължава да отрича за свои оръжия в Украйна

Ким Йо Чен, влиятелната сестра на севернокорейския лидер Ким...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg