Реклама

https://www.gerb.bg/bg

След работно време ВМРО поискаха оставката на министър заради цените на тока

Снимка: БГНЕС

Членове на ВМРО излязоха на втори протест заради цените на електроенергията, след като в събота, 18 септември, симпатизанти на партията блокираха за около 10 минути кръстовището на булевардите „Мария Луиза“ и „Тодор Александров“ в столицата.

На протеста днес, провел се пред сградата на Министерството на енергетиката, отново се събраха около 50 души, а основното им искане – да се спре спекулативното според тях нарастване на цената на тока.

Припомняме, че по-рано днес полицията и ДАНС влязоха в сградата на КЕВР, откъдето иззеха документи. Официална информация за целта на акцията все още обаче не е дадена. Именно това е другият основен акцент в пакета от искания на „воеводите“ – разпускането на КЕВР, която според тях е основен виновник за пиковото повишение.

Като симулация на дейност от страна на държавата, предизвикана от намеренията на ВМРО за протест – така определиха действията на органите на реда в КЕВР от партията на Каракачанов.

Влезли са в КЕВР, не са поискали никаква документация, не са поискали нищо от служителите. Просто са стояли там, явно, за да пият кафе и да си водят разговори. Така че тази показна акция не виждам да е довела до нещо полезно„, остър бе заместник-председателят на ВМРО Юлиян Ангелов.

Членове и симпатизанти на „воеводите“ се опитаха да влязат в сградата на министерството въпреки, че самият протест започна в 17.30 – след края на работното време на администрацията. „Уважаваме работата ви, затова няма да проявяваме агресия„, неколкократно заяви на представителите на МВР, заградили входа на ведомството евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. В крайна сметка недоволните граждани не бяха допуснати вътре. А опитът им за нахлуване се изчерпи с неколкократно дърпане на бравата на главния вход зад гърба на жандармерията. Настояват обаче за незабавна оставка на енергийния министър Андрей Живков, както и за разпускане на КЕВР.

Този орган КЕВР трябва да бъде закрит, а министърът да си подаде незабавно оставката, защото не се справи със задълженията си да спре спекулата„, добави Ангелов. И се закани – ВМРО щели да продължат с протестите си и да блокират автомагистрали и КПП-та, ако исканията им не бъдат изпълнени.

ВМРО настояват също така да бъде наложен мораториум върху износа на ток от страна на частни фирми, „свързани с видни политически фигури и централи„, предоговаряне на условията по „Зелената сделка“, както и подновяването на строежа на Втора атомна централа в Белене.

По време на нашето управление цената бе около 80 лева, сега е 240. Вие сте грамотни хора, направете елементарна сметка колко се е повишила. Докато те се пазариха за постове, всеки български гражданин вижда последствията. Сегашното управление на държавата е импотентно и не може да се справи„, каза Ангел Джамбазки.

Евродепутатът от ВМРО ще заведе съдебен иск в Съда на ЕС заради „Зелената сделка“, която ощетявала силно страната ни, отговори на въпрос той. „Ще поискаме цената на квотите на въглеродните емисии да бъде замразена„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Колумбия скъсва отношения с Израел заради Газа

Колумбия къса дипломатическите си отношения с Израел заради действията му...

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Латвия: Украйна получи вече оръжие с разрешение да се цели в Русия

Украйна вече получава от някои партньори западни оръжия с...

Транспортна стачка парализира Гърция за 1 май

Стотици гръцки транспортни работници протестираха в столицата Атина в...

Продължава евакуацията заради изригването на вулкан в Индонезия

Стотици жители на индонезийския остров Тагуланданг чакаха на пристанището...

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в Афганистан

Групировката "Ислямска държава" (ДАЕШ) пое отговорност за смъртоносната стрелба...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕК не хареса плана на България за енергетиката и климата

Европейската комисия препоръча на България да подобри своя национален...

Ваня Григорова: Изхабени политически бастуни им се привиждат патерици

"Изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици....

Новият лидер на БСП-София сменя Иван Таков и начело на групата на партията в СОС

Новоизбраният Градски съвет на БСП-София взе на първото си...

Meta се защити след критиките на ЕК

Мета, компанията зад Facebook и Instagram, във вторник защити своя...

За нов Закон за съдебната власт след произнасянето на КС, настояват от СГП

Административният ръководител на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова, изпрати...

Мъж преби балдъзата си в Благоевград

Насилникът държал съпругата си и детето им под ключ

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img