Реклама

https://www.gerb.bg/bg

След работно време ВМРО поискаха оставката на министър заради цените на тока

Снимка: БГНЕС

Членове на ВМРО излязоха на втори протест заради цените на електроенергията, след като в събота, 18 септември, симпатизанти на партията блокираха за около 10 минути кръстовището на булевардите „Мария Луиза“ и „Тодор Александров“ в столицата.

На протеста днес, провел се пред сградата на Министерството на енергетиката, отново се събраха около 50 души, а основното им искане – да се спре спекулативното според тях нарастване на цената на тока.

Припомняме, че по-рано днес полицията и ДАНС влязоха в сградата на КЕВР, откъдето иззеха документи. Официална информация за целта на акцията все още обаче не е дадена. Именно това е другият основен акцент в пакета от искания на „воеводите“ – разпускането на КЕВР, която според тях е основен виновник за пиковото повишение.

Като симулация на дейност от страна на държавата, предизвикана от намеренията на ВМРО за протест – така определиха действията на органите на реда в КЕВР от партията на Каракачанов.

Влезли са в КЕВР, не са поискали никаква документация, не са поискали нищо от служителите. Просто са стояли там, явно, за да пият кафе и да си водят разговори. Така че тази показна акция не виждам да е довела до нещо полезно„, остър бе заместник-председателят на ВМРО Юлиян Ангелов.

Членове и симпатизанти на „воеводите“ се опитаха да влязат в сградата на министерството въпреки, че самият протест започна в 17.30 – след края на работното време на администрацията. „Уважаваме работата ви, затова няма да проявяваме агресия„, неколкократно заяви на представителите на МВР, заградили входа на ведомството евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки. В крайна сметка недоволните граждани не бяха допуснати вътре. А опитът им за нахлуване се изчерпи с неколкократно дърпане на бравата на главния вход зад гърба на жандармерията. Настояват обаче за незабавна оставка на енергийния министър Андрей Живков, както и за разпускане на КЕВР.

Този орган КЕВР трябва да бъде закрит, а министърът да си подаде незабавно оставката, защото не се справи със задълженията си да спре спекулата„, добави Ангелов. И се закани – ВМРО щели да продължат с протестите си и да блокират автомагистрали и КПП-та, ако исканията им не бъдат изпълнени.

ВМРО настояват също така да бъде наложен мораториум върху износа на ток от страна на частни фирми, „свързани с видни политически фигури и централи„, предоговаряне на условията по „Зелената сделка“, както и подновяването на строежа на Втора атомна централа в Белене.

По време на нашето управление цената бе около 80 лева, сега е 240. Вие сте грамотни хора, направете елементарна сметка колко се е повишила. Докато те се пазариха за постове, всеки български гражданин вижда последствията. Сегашното управление на държавата е импотентно и не може да се справи„, каза Ангел Джамбазки.

Евродепутатът от ВМРО ще заведе съдебен иск в Съда на ЕС заради „Зелената сделка“, която ощетявала силно страната ни, отговори на въпрос той. „Ще поискаме цената на квотите на въглеродните емисии да бъде замразена„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Огромен антибългарски надпис изникна в Скопие

Столицата на Северна Македония осъмна с антибългарски графити и...

Иран твърди, че е предупредил САЩ за атаката срещу Израел

Министърът на външните работи на Иран Хосейн Амир-Абдолахян каза...

БНБ отново предупреждава за телефонни измами от името на банката

За продължаващи телефонни измами от името на БНБ съобщава...

Помогни си с „Помогни ми“ – мобилно приложение за жертви на насилие у дома (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=SAxvUl8XH5c Пострадалите от домашно насилие вече могат да се обръщат...

Пуснаха от ареста бездомника, обвиняем за оскверняването гроба на патриарх Неофит (СНИМКИ/ВИДЕО)

Твърди, че не краде. Не е осъждан. Роден е в Добрич, Учил е до пети клас, работил е по гробищата

Мая Манолова и Ваня Григорова отрязаха Левицата

Левицата се явява във формат на коалиция

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Гешев подозира, че Борисов стои зад атентата срещу него (ВИДЕО)

Бившият главен прокурор Иван Гешев се яви на разпит...

МВР назначи нов директор на полицията в Добрич

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов назначи Красен Торимацов за...

Борисов: ГЕРБ повече не носи отговорност за това правителство, а Радев (ВИДЕО)

Нека Стефан Димитров да остане на поста служебен вътрешен...

Израел превъзхожда Иран във въздуха, но на висока цена

Остарялата противовъздушна отбрана прави Иран уязвим за израелска атака,...

Хиляди грузинци казаха „не“ на Закона за чуждестранните агенти

Хиляди грузинци протестираха в понеделник в столицата Тбилиси, докато...

Аржентински съд обвини Иран за атентат срещу еврейски център през 1994 г.

Ново решение на висшия наказателен съд на Аржентина обвини...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img