Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП обвини партиите на протеста в „реформа на протеста“

Снимка: архив Информационна агенция News24sofia.eu. / Светломир Стоянов/

Лидерът на БСП Корнелия Нинова нападна партиите на протеста в декларация на групата от трибуната на Народното събрание. Тя се обърна към българските граждани: „Съжаляваме за това, което видяхте, унизително за българския парламентаризъм„, визирайки два дни спорове, скандали, процедурни хватки и обиди между парламентарните групи по промените в Закона за НСО.

БСП се опитала да внесе разум, поканили ИТН и ИСБНИ на разговори за мнозинство по политики, за промяна на модела, съдебната система„, каза Нинова. Тя се обърна направо към партиите на протеста: „Вие отказахте да направим мнозинство, което да смени главния прокурор Иван Гешев, а сега търсите мнозинство, което да смени охраната му. Това е реформа на протеста, така ли отговаряте на хората от площадите, които искаха оставка на Бойко Борисов и главния прокурор, много йезуитски прехвърляте отговорността върху БСП, не можем да го позволим.“

Нинова добави, че БСП проявява отговорност един месец, въпреки че е било голямо изпитание и въпреки че новите партии високомерно отхвърлили подадената от партията ръка. А вчера ги призовали да държат мандата, за да решат важни въпроси – „видяхте вчера и днес колко важни въпроси бяха обсъдени – а цената на тока, хляба, млякото, газ, пенсии, лекарства, фирми пред фалит…„, с ирония коментира Нинова двудневния скандал по процедурата по гласуване на промените в закона за НСО.

Опитахме всичко по силите си„, категорична бе Нинова. Тя призова Народното събрание: „Имате 4 дни до вторник, това НС е изчерпано от съдържание, трябва отговорност и разум пред хората.“

Лидерът на БСП остава с последна надежда – „до вторник да се опитаме да променим ситуацията и Народното събрание да изглежда отговорно пред българските граждани„.

Тя поиска да не се допускат тези спорове от последните дни и по време на актуализацията на бюджета. „Има риск да се продължи с конфронтацията, резултатът ще е фатален„, заключи лидерът на БСП.

Арман Бабикян от ИСБНИ й отговори в декларация, че не искат да се произнасят лъжи. „Бяхме доста конструктивни, обсъждаше се актуализацията, нашите предложения са внесени, тези, които не желаят да носят отговорността и тежестта на мандата, се наричат БСП„, каза той.

По думите му, атмосферата е възможно да препятства приемане на закона за специализирания съд и бюрото за защита, НСО и т.н. А според Бабикян отговорността от БСП сега се прехвърля върху президента.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

The Hill: Русия изпусна момента за голям пробив на фронта

В момента Русия използва всички свои сили, за да...

Байдън: Студентите могат да протестират, но не и да правят безредици

Президентът на САЩ Джо Байдън заяви, че студентските демонстрации...

Скупщината подкрепи новото правителство на Сърбия

Скупщината - парламентът на Сърбия, одобри новото правителство, оглавявано...

„Галъп“: Църквата ни традиционно се ползва с високо доверие

Църквата е сред институциите, които традиционно се ползват с...

Кои са възможните кандидати за нов Патриарх?

За втори път в най-новата ни църковна история ще...

Русия излага трофейни западни оръжия от Украйна преди 9 май

Западни танкове и военна техника, заловени от руските сили...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Продължава разчистването на АМ „Струма“

Продължава разчистването на земната маса след срутването на подпорна...

Русия превзе Бердичи и се закрепи в Очеретино

Руските сили са превзели село Бердичи в Донецка област, съобщи...

Здравният министър успокои: Ваксини за коклюш има

Не искаме да се всява паника сред населението. Коклюша...

Окончателно: Отмениха разрешението за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-София

Върховният административен съд (ВАС) окончателно потвърди отмяната на решението...

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img