Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Радев: Атаката срещу Узунов е поредна интрига срещу мен

Снимка: БТА/News24sofia.eu

Чух всякакви причудливи интерпретации на тази тема, включително и от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато. Не мисля, че е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на митниците, който не е в системата от 20 години. Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото бил обещал някъде. Визирам „Ало, Ваньо. Така държавният глава Румен Радев коментира след срещата на върха на НАТО изтеклите записи с неговия съветник Пламен Узунов, предаде „нОВА“.

Имам надежда, че рано или късно България ще има прокуратура, която да се занимае с истинските престъпления и грабежи. Това е поредната интрига. Вече 5 години аз, моето семейство и съветници сме подложени на непрекъснати атаки. Поръчителят е един, но не мисля да го легитимирам с коментари„, добави Радев.

Припомняме, че президентският секретар Пламен Узунов беше арестуван през юни 2020 г. Като причина за задържането му бяха разменените съобщения с бизнесмена Пламен Бобоков, а обвинението, на което се позова прокуратурата бе лобизъм – Бобоков е получил от Узунов съдебното решение, с което се отменя забраната за плаване на кораба „Бадр„. Узунов и Бобоков се разследват за престъпен сговор, за търговия с влияние и престъпления по служба, уронили престижа на президентската институция. Само преди дни съдът обаче обяви ареста на Пламен Узунов за незаконен, както и ареста на самия бизнесмен Бобоков.

Името на Узунов бе замесено и в друг скандал в последната година – разследваната поръчка на джипове за граничните власти по европейски проекти. ОЛАФ съобщи, че е открила нередности в процедурата за купуване на полицейски автомобили от 2017 г. – по време на служебното правителство, в което служебен вътрешен министър беше точно Пламен Узунов.

Тогава обаче възникна спор кой точно е променил параметрите на поръчката – служебното правителство и те са заложени от предишното.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Случаите на коклюш в Европа се увеличават

В Европа има осезателно покачване на заболеваемостта от коклюш....

Обявиха тридневен национален траур в Чили

Президентът на Чили Габриел Борич обяви тридневен национален траур...

Краставици и домати поевтиняват, сиренето и млякото поскъпват

Индексът на тържищните цени за седмица е паднал с 0.81

Арестуваха двама руски журналисти за екстремизъм

Двама руски журналисти бяха задържани по обвинения в екстремизъм,...

Португалското правителство отказва да плаща репарации за колониалните престъпления

Правителството на Португалия отказа да изплащането на репарации за...

Жертви и разрушения след торнадо в Китай

Уби петима души и рани 33-ма други

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Хиляди протестираха в Аржентина срещу намаленото финансиране за университетите

Десетки хиляди хора излязоха по улиците на аржентинската столица...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

ЕС по пътя към нулеви емисии – задава се остър завой

Проблеми както по отношение на търсенето, така и по...

Русия удари телевизионната кула в Харков

Телевизионната кула в Харков, архивни кадри По време на обстрела...

35 запалянковци в ареста след Вечното дерби

Без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред е...

Пет ракети изстреляни от Ирак към американската военна база в Сирия

Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от...

Трима германци арестувани за шпионаж в полза на Китай

Предавали са информация за военни технологии

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img