Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Румен Радев предуреди за бъдеще с проблемни…

Снимка: БГНЕС

Според президента Румен Радев ни очаква бъдещо управление от проблемни коалиции. Така държавният глава отговори на въпрос как би коментирал противоречията и неразбирателствата между коалиционните партньори за създаването на отряда за самоотбрана. Коментарът си държавният глава направи, след като наблюдава тренировъчното учение на НСО на летище „Доброслав“.

Трябва да търсим някакъв изход от този модел на управление, настоя държавният глава и посочи, че още в зародиш на самата коалиция започват търкания, отстъпления от изборните платформи.

Запитан дали му вдъхват доверие партиите, които ще бъдат създадени до парламентарните избори, Радев отбеляза, че по-големият въпрос е дали му вдъхва доверие правителството и начинът на неговото управление. Това е актуалният въпрос и той личи във всички скандали, които зачестявали и ставали все по-големи.

По отношение на Закона за МВР, Радев заяви, че всяко решение за националната сигурност траябва да се ръководи с ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Според него тези неща липсват в закона, но своето мнение ще си изкаже по Конституция. Не стана ясно дали и държавният глава ще наложи вето на Закона за МВР.

На въпрос как оценява решението на държавата да купи част от пакета от акциите на ПИБ, Румен Радев отбеляза, че и най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на своето порочно изпълнение. Особено когато държавата налива нашите пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и за рентабилността на това начинание, посочи президентът.

„Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари. Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във Валутния блок не винаги води до трайни решения„, посочи Румен Радев.

По повод официалния парад в Москва на 24 юни, държавният глава заяви, че не иска да попадне в карантинна самоизолация. 

Той няма да отиде на парада в Москва, защото не е получил и официално потвърждение за това, но и защото графикът на президента се планира в дългосрочен период. Още от началото на годината аз съм поел ангажимент на 24 юни на международна конференция, на която съм патрон. Всички резервации оттам са направени и всичко е ясно. Не мога да отменя този ангажимент, поясни Радев.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

В Израел Блинкън настоя да се осигури повече хуманитарна помощ за Газа

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън започна в сряда...

Радев: Здравеопазването не трябва да се развива като нечий бизнес

Здравеопазването, особено детското, трябва да се развива като държавен...

Сергей Шойгу иска по-бързо и повече оръжия

Необходимо е да се увеличи обемът и качеството на...

Полицаи влязоха в Колумбийския университет

Полицията щурмува една от сградите на Колумбийския университет в...

Корнелия Нинова обяви: БСП е готова да се жертва за България (СНИМКИ)

В старата пленарна зала БСП събра социалисти, за да...

Еквадор обяви извънредно положение в 5 провинции

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа във вторник обяви извънредно положение...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Румънец задигна алкохол за над 3700 лв. от магазин в Плевен

Задържаха румънец, откраднал алкохол за над 3780 лева от...

Комисията за аферите в Митниците и Асен Василев приключи работа

Комисията за аферата в Агенция "Митници" приключи дейността си....

Арестуваха 15 българи за производство на нелегални цигари в Испания

Арестувани са 15 български граждани за участие в организирана престъпна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img