Румен Радев предуреди за бъдеще с проблемни…

Прочитания 144
0 0
Снимка: БГНЕС

Според президента Румен Радев ни очаква бъдещо управление от проблемни коалиции. Така държавният глава отговори на въпрос как би коментирал противоречията и неразбирателствата между коалиционните партньори за създаването на отряда за самоотбрана. Коментарът си държавният глава направи, след като наблюдава тренировъчното учение на НСО на летище „Доброслав“.

Трябва да търсим някакъв изход от този модел на управление, настоя държавният глава и посочи, че още в зародиш на самата коалиция започват търкания, отстъпления от изборните платформи.

Запитан дали му вдъхват доверие партиите, които ще бъдат създадени до парламентарните избори, Радев отбеляза, че по-големият въпрос е дали му вдъхва доверие правителството и начинът на неговото управление. Това е актуалният въпрос и той личи във всички скандали, които зачестявали и ставали все по-големи.

По отношение на Закона за МВР, Радев заяви, че всяко решение за националната сигурност траябва да се ръководи с ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Според него тези неща липсват в закона, но своето мнение ще си изкаже по Конституция. Не стана ясно дали и държавният глава ще наложи вето на Закона за МВР.

На въпрос как оценява решението на държавата да купи част от пакета от акциите на ПИБ, Румен Радев отбеляза, че и най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на своето порочно изпълнение. Особено когато държавата налива нашите пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и за рентабилността на това начинание, посочи президентът.

„Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари. Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във Валутния блок не винаги води до трайни решения„, посочи Румен Радев.

По повод официалния парад в Москва на 24 юни, държавният глава заяви, че не иска да попадне в карантинна самоизолация. 

Той няма да отиде на парада в Москва, защото не е получил и официално потвърждение за това, но и защото графикът на президента се планира в дългосрочен период. Още от началото на годината аз съм поел ангажимент на 24 юни на международна конференция, на която съм патрон. Всички резервации оттам са направени и всичко е ясно. Не мога да отменя този ангажимент, поясни Радев.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Перничани остана пак без вода...

Голяма част от центъра на перничани (Перник) и два от близките квартали са без вода днес, съобщи БНР. Водоподаването е спряно заради изграждането на новия водопровод по улица „Кракра“ и главните връзки на улиците „Райко Даскалов“ и „Струма“, поясняват от ВиК. До приключването на монтажните дейности вода няма да имат живущите в част […]