Реклама

https://www.gerb.bg/bg

БСП губи избиратели с двусмислието спрямо Радев, предупреди Иво Христов

Двусмислието на БСП спрямо президента Румен Радев е в ущърб на партията. Създава се усещане, че ръководството на социалистите хем не иска да капитализира авторитета на президента, хем не желае да се ангажира с подкрепа за него, за да може да преговаря за управленска коалиция с партиите от статуквото, за които Радев е проблем.

Това коментира пред БНР евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов.

Ако БСП не излезе от двусмислието, ще разочарова избирателите си и ще отблъсне хората, които влагат надежди в нея като основна опозиционна сила, предупреди той.

По думите му от страна на президента няма напрежение по отношение на БСП. Идейно президентът и БСП били на една вълна по почти всички теми и затова позициите на ръководството на БСП били огорчаващи за избирателите.

След обявяването на кандидатурата президентът получи масивна подкрепа в социалните мрежи от социалистите, а ръководството на БСП се задоволи с поздравления към Радев и Йотова. Няма как да събудиш ентусиазъм сред избирателите с декларации от типа „ние не воюваме с президента, изтъкна евродепутатът, който е бивш началник на кабинета на Радев.

Според него избирателите трудно ще повярват на БСП, ако този въпрос не бъде изяснен скоро, а „обществото очаква ясен курс към демонтаж на сегашния режим, а не партийни калкулации„.

Президентът постъпи достойно и открито, като заяви намеренията си и така дава възможност на партиите да се позиционират. Това улеснява информирания избор на избирателите. Президентът е естественият лидер на демократичната алтернатива на сегашния режим и се превърна в такъв благодарение на последователното си политическо присъствие, отбеляза Христов.

Той се опасява, че партийният егоизъм ще надделее на парламентарните избори и вместо да търсят единение, каквото предлага президентът, партиите от демократичния спектър ще постигнат половинчати резултати.

По думите му ГЕРБ е партия държава и монополизира властта, а БСП е обременена от дългата и трудна история на прехода.

Българите като жителите на Северна Корея са с идея да няма ден без националният вожд да не шества из ефира… В обществото битува горчивото примирение, характерно за българската психология, хем си недоволен, хем няма какво да се направи. Това е криворазбраният национален тарикатлък – от страх да не бъдат излъгани, предпочитат да не вярват в нищо, да не правят нищо и оставят съдбите си в ръцете на користни шайки… БСП е дамгосана като наследник на БКП, а всички останали партии под знамето на антикомунизма комфортно плячкосват каквото е останало от България, анализира той.

Евродепутатът коментира още:

Внезапната загриженост на Борисов за Алексей Навални и Русия се дължи на принципа, по който той управлява – разделяй и владей. Целта е да се скрият българските проблеми зад руския скандал и да посее разделение в редиците на българската демократична общност.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Терзиев след одита в ЦГМ: Липсват отчетност и прозрачност

ЦГМ не изпълнява точно и пълно задълженията си за...

Макрон пак заговори за изпращане на войски в Украйна – ако Русия пробие фронта

Френският президент Еманюел Макрон потвърди, че не изключва изпращането...

Окончателно: Отмениха разрешението за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-София

Върховният административен съд (ВАС) окончателно потвърди отмяната на решението...

Корнелия Нинова обяви: БСП е готова да се жертва за България (СНИМКИ)

В старата пленарна зала БСП събра социалисти, за да...

Президентът на Полша внесе проектозакон за повишаване на отбранителната готовност

Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, насочен към...

Самолет кацна аварийно в Ню Йорк след инцидент

Върнал се е на летището малко след излитането

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img