БСП губи избиратели с двусмислието спрямо Радев, предупреди Иво Христов

Прочитания 10396
0 0

Двусмислието на БСП спрямо президента Румен Радев е в ущърб на партията. Създава се усещане, че ръководството на социалистите хем не иска да капитализира авторитета на президента, хем не желае да се ангажира с подкрепа за него, за да може да преговаря за управленска коалиция с партиите от статуквото, за които Радев е проблем.

Това коментира пред БНР евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов.

Ако БСП не излезе от двусмислието, ще разочарова избирателите си и ще отблъсне хората, които влагат надежди в нея като основна опозиционна сила, предупреди той.

По думите му от страна на президента няма напрежение по отношение на БСП. Идейно президентът и БСП били на една вълна по почти всички теми и затова позициите на ръководството на БСП били огорчаващи за избирателите.

След обявяването на кандидатурата президентът получи масивна подкрепа в социалните мрежи от социалистите, а ръководството на БСП се задоволи с поздравления към Радев и Йотова. Няма как да събудиш ентусиазъм сред избирателите с декларации от типа „ние не воюваме с президента, изтъкна евродепутатът, който е бивш началник на кабинета на Радев.

Според него избирателите трудно ще повярват на БСП, ако този въпрос не бъде изяснен скоро, а „обществото очаква ясен курс към демонтаж на сегашния режим, а не партийни калкулации„.

Президентът постъпи достойно и открито, като заяви намеренията си и така дава възможност на партиите да се позиционират. Това улеснява информирания избор на избирателите. Президентът е естественият лидер на демократичната алтернатива на сегашния режим и се превърна в такъв благодарение на последователното си политическо присъствие, отбеляза Христов.

Той се опасява, че партийният егоизъм ще надделее на парламентарните избори и вместо да търсят единение, каквото предлага президентът, партиите от демократичния спектър ще постигнат половинчати резултати.

По думите му ГЕРБ е партия държава и монополизира властта, а БСП е обременена от дългата и трудна история на прехода.

Българите като жителите на Северна Корея са с идея да няма ден без националният вожд да не шества из ефира… В обществото битува горчивото примирение, характерно за българската психология, хем си недоволен, хем няма какво да се направи. Това е криворазбраният национален тарикатлък – от страх да не бъдат излъгани, предпочитат да не вярват в нищо, да не правят нищо и оставят съдбите си в ръцете на користни шайки… БСП е дамгосана като наследник на БКП, а всички останали партии под знамето на антикомунизма комфортно плячкосват каквото е останало от България, анализира той.

Евродепутатът коментира още:

Внезапната загриженост на Борисов за Алексей Навални и Русия се дължи на принципа, по който той управлява – разделяй и владей. Целта е да се скрият българските проблеми зад руския скандал и да посее разделение в редиците на българската демократична общност.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ромите излязоха с позиция за филма на Би Би Си

Постоянната ромска конференция – Област Сливен излезе с позиция след публикуването на документалния филм на Би Би Си за ромите в България. В позицията се казва, че филмът отразява фактическото положение на малка част от квартал „Надежда“ в Сливен. Всички в България знаем за така наречените гета – тези пропасти […]