https://www.gerb.bg/bg

Вдигат с 30% заплатите на военните от догодина

Снимка: БГНЕС

Всички парламентарни групи внасят проект на закон за въоръжените сили, с които заплатата на военните се увеличава с 30%. Това обяви на брифинг депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. Той изрази надежда до края на този парламент проектът да мине и иска бърз указ от президента. Идеята до 6 май той да е факт. Законът ще влезе в сила от 1 януари 2025 година и парите ще залегнат в бюджета за следващата 2025 г.

Българската армия е национална институция, каза и служебният министър на отбраната Атанас Запрянов. Не е допустимо да има военни формирования, в които да няма нито един офицер, а има сериозен отлив от армията, притеснен е министър Запрянов. Такова решение ще е мотивация за военните, смята Запрянов. А така военните щели да знаят, че държавата не ги е забравила.

Запрянов очаква да намалеят рапортите за напускане, тенденцията за напускането на службата ще бъде пречупена и дори смята, че ще има повишен интерес към военната служба.

За мен това решение е доказателство за държавност, заяви и началникът на отбраната Емил Евтимов. Според него мярката ще доведе до задържане на военните на служба. Относно запаса – Министерството на отбраната ще го подмладява и освежава и дори очакват доброволци резервисти.

Иначе повиквателните вече се дигитализират. Подготвя се базата в Граф Игнатиево за приема на Ф- 16, стана ясно от брифинга на военния министър. Обмисля се ускоряване на доставките с помощта за Украйна.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нова полева болница заработи в Газа

Израелските военни съобщиха в събота, че в централната част...

Премазаха от бой в затвора двойния убиец от дискотека „Соло“

Изтърпяващият от 2 месеца доживотна присъда в Пловдивския затвор...

Рокади в ръководството на ДКК

С решение на едноличния собственик на капитала на "Държавна...

Жертвите на наводненията в Бразилия се увеличават, а дъждовете се завръщат

Дъждовете се завърнаха в бразилския щат Рио Гранде до...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg