https://www.gerb.bg/bg

Прокуратурата видя клип на побой над ученичка в Пловдив

Снимка: Stock by Getty Image

Районна прокуратура-Пловдив се самосезира и разпореди проверка във връзка с публикуван видеоклип в медиите за побой над непълнолетно момиче в двор на училище в града.

Наблюдаващият прокурор е дал указания за установяване на участниците – пострадали, извършители и присъстващи, както и да бъде установено дали те са ученици. Ако това е така, следва да се изискат писмени обяснения от директорите на съответните училища за предприетите мерки във връзка със случая. Разпоредено е и снемане на писмени обяснения от директора на училището, в двора на което е заснет инцидента.

Проверката се води по чл.131, ал.1 т.12 и т. 4 вр. ал.130 т.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Тя е възложена на 6 РУ на МВР-Пловдив. Срокът за приключването е едномесечен.

Прокуратурата уточнява, че в същите публикации е споделен и друг видеоклип, който показва побой спрямо друго момиче в подлез в ж.к. „Тракия“ в Пловдив, за което на 6 март 2024 г. в Районната прокуратура е била подадена жалба. След като се е запознал с фактите, наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка по случая за престъпление по чл.131, ал.1 т.12 вр. чл.130, ал.2 от Наказателния кодекс – за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди.

Дадени са били указания за снемане на обяснения от пострадалата и от очевидци, изискани са медицински документи и др. Проверката се извършва от служители на полицията, като към момента не е приключила.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Арестуваха съдебен инспектор, отправял неприлични предложения към камериерки във Враца

Арестуваха инспектор от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС)....

Изгоряха четири камиона на пристанището в Солун

Пожар е унищожил четири камиона на пристанището в град...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

МС обнови състава на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие

Министерският съвет смени девет представители на държавата в Националния...

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg