https://www.gerb.bg/bg

Кремъл: Путин не е заплашвал с ядрени оръжия, разбран е неправилно

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Кремъл заяви в четвъртък, че коментарите за ядрените оръжия, които руският президент Владимир Путин направи в интервю за руски държавни медии, не представляват заплаха за използването им, и обвини САЩ, че умишлено са извадили цитати от контекста, предава „Ройтерс“..

Путин каза в интервюто, публикувано в сряда, че Русия е технически готова за ядрена война и че ако САЩ изпратят войски в Украйна, това ще се счита за значителна ескалация на конфликта.

Коментирайки думите на Путин, говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза пред репортери, че Вашингтон разбира, че руският лидер повтаря ядрената доктрина на Москва, но обвини Русия в прилагането на „безразсъдна и безотговорна“ ядрена реторика по време на конфликта в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза в четвъртък, че Путин просто е отговарял на въпроси на журналист по темата и е повторил вече добре известните обстоятелства, при които Русия теоретично ще бъде принудена да използва ядрено оръжие.

Песков обърна внимание и на факта, че в същото интервю Путин е казал, че идеята за използване на тактическо ядрено оръжие в Украйна никога не му е минавала през ума.

Запитан за коментарите на Белия дом, Песков каза:

Това беше умишлено изваждане на нещо от контекста. Путин не отправи заплахи за използването на ядрени оръжия в това интервю. Президентът просто говореше за причините, които биха могли да направят използването на ядрени оръжия неизбежно. Това са причините, посочени в нашите съответни документи, които са добре известни в целия свят. Още повече, че всички на Запад съзнателно не обърнаха внимание на думите му, че никога не му е хрумвало да използва тактическо ядрено оръжие (в Украйна), въпреки различните ситуации, които са се развили в хода на бойните действия. Това е умишлено изкривяване на контекста и нежелание да бъде чут президентът Путин„.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо е между живота и...

Депутати си спретнаха бой в парламента в Тайван

Тайвански депутати се блъскаха, дърпаха и удряха в парламента...

Мъж простреля друг с пневматичен пистолет след кавга в Шумен

Мъж простреля друг след кавга в Шумен, съобщава БНР....

Израелският кабинет дълбоко разделен за бъдещето на Газа

Разногласията в израелското правителство относно войната в Газа излязоха...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел уби петима свои войници при приятелски огън в Северна Газа

Военните са попаднали под кръстосан танков огън

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Хусите са атакували американски военен кораб в Червено море

Йеменските хуси съобщиха в сряда, че са атакували американски...

Моторист без книжка се заби в трактор край Кнежа с мотор без номер

36-годишен мъж без книжка е катастрофирал вчера с нерегистриран...

Арестуваха мъж, заподозрян в убийството на чужденец в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“

Задържаха мъж, сочен за предполагаемия убиец на украински гражданин...

Лекарите обсъждат дали да транспортират Роберт Фицо до Братислава

Словашките лекари ще обсъдят възможността за транспортирането на премиера...

Арестуваха мъж за заплахи срещу Александър Вучич

Арестуваха мъж за заплахи срещу сръбския президент Александър Вучич,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg