Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кремъл: Путин не е заплашвал с ядрени оръжия, разбран е неправилно

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Кремъл заяви в четвъртък, че коментарите за ядрените оръжия, които руският президент Владимир Путин направи в интервю за руски държавни медии, не представляват заплаха за използването им, и обвини САЩ, че умишлено са извадили цитати от контекста, предава „Ройтерс“..

Путин каза в интервюто, публикувано в сряда, че Русия е технически готова за ядрена война и че ако САЩ изпратят войски в Украйна, това ще се счита за значителна ескалация на конфликта.

Коментирайки думите на Путин, говорителят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза пред репортери, че Вашингтон разбира, че руският лидер повтаря ядрената доктрина на Москва, но обвини Русия в прилагането на „безразсъдна и безотговорна“ ядрена реторика по време на конфликта в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза в четвъртък, че Путин просто е отговарял на въпроси на журналист по темата и е повторил вече добре известните обстоятелства, при които Русия теоретично ще бъде принудена да използва ядрено оръжие.

Песков обърна внимание и на факта, че в същото интервю Путин е казал, че идеята за използване на тактическо ядрено оръжие в Украйна никога не му е минавала през ума.

Запитан за коментарите на Белия дом, Песков каза:

Това беше умишлено изваждане на нещо от контекста. Путин не отправи заплахи за използването на ядрени оръжия в това интервю. Президентът просто говореше за причините, които биха могли да направят използването на ядрени оръжия неизбежно. Това са причините, посочени в нашите съответни документи, които са добре известни в целия свят. Още повече, че всички на Запад съзнателно не обърнаха внимание на думите му, че никога не му е хрумвало да използва тактическо ядрено оръжие (в Украйна), въпреки различните ситуации, които са се развили в хода на бойните действия. Това е умишлено изкривяване на контекста и нежелание да бъде чут президентът Путин„.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Над 80% са приключените наказателни дела от разгледаните през 2023 г.

Приключените граждански и търговски дела от районните, окръжните, апелативните...

Дупка в бюджета няма, уверява Асен Василев

Няма дупка в бюджета. Ако се правят разходи извън...

Здравният министър успокои: Ваксини за коклюш има

Не искаме да се всява паника сред населението. Коклюша...

Румънец задигна алкохол за над 3700 лв. от магазин в Плевен

Задържаха румънец, откраднал алкохол за над 3780 лева от...

Продължава разчистването на АМ „Струма“

Продължава разчистването на земната маса след срутването на подпорна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img