https://www.gerb.bg/bg

Некоалицията препъна кворума в НС (ВИДЕО)

Първото редовно заседание на Народното събрание след местните избори се провали. ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС не влязоха в пленарна зала и препънаха кворума.

Само 73 депутати се регистрираха за началото на заседанието. Втори опит председателят на Народното събрание Росен Желязков направи в 9.30 ч. При него обаче местата в зала на ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС останаха празни отново. 67 се регистрираха и пак не се събра кворум. Желязков обяви, че заседание може да има утре.

Малко преди началото на заседанието стана ясно, че народните представители от първата политическа сила в Народното събрание ГЕРБ/СДС няма да се явят.

Така те изпълниха заканата, отправена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който, недоволен от ПП/ДБ, бе решен да не пусне депутатите си на работа, а да свика днес заседание в централата на партията, което да начертае бъдещето на „некоалицията„.

Официално съобщение за такова заседание няма, но за това, че ще се проведе още днес, потвърди на влизане в сградата на Партийния дом председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Нейното присъствие в НС обаче се дължало на ангажимент към председателски съвет.

За партията било важно да направи анализ, близо 6 месеца след раждането на „некоалицията“ как се изпълнява управленската програма, както кои министри се справят добре и кои не.

„За нас е притеснително, че решения се вземат без нас – единият пример са данъчните закони, другият пример е по отношение на кадровата политика – например заместник-министърът на електронното управление Михаил Стойнов. Ние се чудим защо този човек е на поста си„, продължи с възмущението си Атанасова.

След днешното събрание на ПГ на ГЕРБ през уикенда ще се проведе и национално събрание с областни координатори и кметове.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно третиране на Израел и „Хамас“

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително...

Йелън настоява за спешно насочване на 300 млн. долара руски активи за Киев

Европа и САЩ "да застанат заедно срещу руската агресия...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

Камион се обърна на АМ Струма край Перник

Превозваният товар се е разпилял на пътя

Канада затяга контрола върху химическите заводи след изпускане на бензен

В петък Канада нареди на някои нефтохимически заводи в...

Анулираха работата на петима ученици на втората матура днес

Днес се проведе задължителния зрелостен изпит по профилиращ предмет,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Проф. Миглена Темелкова: Магистри във ВУЗ-ове получават заплати, колкото чистачка

Висшите училища готвят протест. Проф. Миглена Темелкова от съвета...

Единадесет души загинаха при престрелка в мексиканския щат Чиапас

Единадесет души загинаха при престрелка в южния мексикански щат...

Президентът на Египет: Израел не полага усилия за спиране на огъня в Газа

Израел продължава да избягва усилията за постигане на прекратяване...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg