https://www.gerb.bg/bg

Протест в София след смъртта на 15-годишния Филип Арсов, който загина при катастрофа в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Близки и приятели на загиналото 15-годишно момче Филип Арсов в столицата се събраха на бдение на мястото на произшествието.

През днешния ден на мястото на убийството граждани носеха цветя, за да почетат паметта на момчето. Около 18:00 часа близки и приятели на детето се събраха на местопроизшествието и поставиха цветя както върху пешеходната пътека, така и на тротоара около нея. На тротоара бяха запалени и свещи.

Снимка: БТА

На него дойдоха десетки, а болката в очите им трудно може да се опише с думи. Събралото се множество затвори движението за кратко, като това доведе до известно напрежение сред шофьорите.

Бдението премина под засилен полицейски контрол.

Снимка: БТА

Информационна агенция News24sofia.eu припомня, че малко след 21 часа вчера момче пресичало пешеходната пътека на улиците „Генерал Гурко“ и „Цар Иван Шишман“, когато било пометено от бързо преминаваща кола. Пробата за алкохол на шофьора е показала над 2 промила, като той е бил отведен да даде и кръвна проба.

Загиналото момче е било на 15 години. Шофьорът е бил в колата заедно с жена, която не е негова съпруга, и нейното малко дете.

Снимка: БТА

По-рано днес на брифинг на прокуратурата стана ясно, че сигналът за инцидента е получен малко след 21:00 часа.

Той е бил за ПТП в центъра на столицата с починало на място лице. Веднага отиват екипи, които обработват местопроизшествието, и с първото действие на разследването – оглед на местопроизшествието, се започва досъдебно производство, което ще бъде водено от СДВР и наблюдавано от СГП. Извършват се неотложните действия, събират се материали, които днес бяха докладвани на дежурен прокурор от СГП, който след запознаване с тях, прецени, че са налице достатъчно доказателства за привличане на водача на лекия автомобил в качеството му на обвиняем за извършено престъпление – причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Квалификацията на деянието от субективна страна е, че това е станало при евентуален умисъл„, заяви заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Това като квалификация на деянието се обосновава от обстоятелствата, че водачът на моторното превозно средство е управлявал същото, по начин, който неминуемо би довел до такива опасни последици и причиняването на смърт”, добави Илиев.

Снимка: БТА

Колата вероятно се е движела с много висока скорост “може би в рамките на 80 км/ч, няма никакъв спирачен път и на оживено кръстовище след употреба на алкохол” уточни той и добави, че пробата на водача за алкохол е била 2 промила, каза още Илиев.

Прокурорът е преценил, че като адекватна мярка на този етап е задържане на обвиняемия за срок от 72 часа с оглед на последващо внасяне на искане пред съда за вземане на постоянна мярка “задържане под стража”. По всяка вероятност това ще се случи във вторник”, обяви Илиев.

Снимка: БТА

Директорът на СДВР Любомир Николов коментира, че престъплението е настъпило около 21:17 часа вчера.

В резултат на което – най-вероятно поради несъобразена скорост и неадекватно поведение на пътното платно, 37-годишен водач на автомобил Мерцедес е прегазил непълнолетното лице”, обяви той. По думите му той не е бил сам в колата.

Водачът на автомобила е бил придружаван от жена и нейното дете в автомобила. Не е неговото, а нейното дете”, съобщи той.

Снимка: БТА

Николов обясни, че 37-годишният не е направил опит да избяга, а по отношение на предишни нарушения той има няколко: “..регистрация през 2005 г., където има образувано досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол, и едно провинение да превишена скорост през 2020 г., където му е наложена глоба 100 лв. Имаме няколко санкции относно същия водач за неспазване на пътната маркировка, но същият не се води като активен контингент по линията на пътната безопасност и системното нарушаване на тези правила”, уточни той. Николов каза, че тестовете за наркотици са били отрицателни, автомобилът е бил лек автомобил Мерцедес „Е“ класа, и той не е бил на негово име, нито пък на неговата спътница в колата.

Тя казва, че не се е опитала да го спре, тъй като според нея той не е имал неадекватно поведение или поведение на лице, което е употребило алкохол. Може би от качването в автомобила му до ПТП-то е изминал около 400-500 метра, защото за последно е забелязан да се качва в автомобила от „Славянска беседа”, разкри той

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БТА
Снимка: БГНЕС
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно третиране на Израел и „Хамас“

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително...

Йелън настоява за спешно насочване на 300 млн. долара руски активи за Киев

Европа и САЩ "да застанат заедно срещу руската агресия...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

Камион се обърна на АМ Струма край Перник

Превозваният товар се е разпилял на пътя

Канада затяга контрола върху химическите заводи след изпускане на бензен

В петък Канада нареди на някои нефтохимически заводи в...

Анулираха работата на петима ученици на втората матура днес

Днес се проведе задължителния зрелостен изпит по профилиращ предмет,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Васил Терзиев си взел поука от новото движение по Патриарха

"Отчетено е като комуникационна грешка - това, че анализ...

Мъж от Русе, поръчал си марихуана по интернет, пренощува в ареста

Полицията в Русе задържа 34-годишен мъж заради пратка с...

Белият дом: САЩ ще преразгледат отношенията си с Грузия

САЩ ще бъдат принудени да преразгледат из основи отношенията...

Русия унищожила 3 бази на джихадисти в Сирия

Отново посочи нарушения на западната коалиция

Автомобил с мигранти катастрофира след гонка с полицията в Хърватия

Автомобил, превозващамигранти, изхвърча от пътя и се удари в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg