https://www.gerb.bg/bg

Протест в София след смъртта на 15-годишния Филип Арсов, който загина при катастрофа в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Близки и приятели на загиналото 15-годишно момче Филип Арсов в столицата се събраха на бдение на мястото на произшествието.

През днешния ден на мястото на убийството граждани носеха цветя, за да почетат паметта на момчето. Около 18:00 часа близки и приятели на детето се събраха на местопроизшествието и поставиха цветя както върху пешеходната пътека, така и на тротоара около нея. На тротоара бяха запалени и свещи.

Снимка: БТА

На него дойдоха десетки, а болката в очите им трудно може да се опише с думи. Събралото се множество затвори движението за кратко, като това доведе до известно напрежение сред шофьорите.

Бдението премина под засилен полицейски контрол.

Снимка: БТА

Информационна агенция News24sofia.eu припомня, че малко след 21 часа вчера момче пресичало пешеходната пътека на улиците „Генерал Гурко“ и „Цар Иван Шишман“, когато било пометено от бързо преминаваща кола. Пробата за алкохол на шофьора е показала над 2 промила, като той е бил отведен да даде и кръвна проба.

Загиналото момче е било на 15 години. Шофьорът е бил в колата заедно с жена, която не е негова съпруга, и нейното малко дете.

Снимка: БТА

По-рано днес на брифинг на прокуратурата стана ясно, че сигналът за инцидента е получен малко след 21:00 часа.

Той е бил за ПТП в центъра на столицата с починало на място лице. Веднага отиват екипи, които обработват местопроизшествието, и с първото действие на разследването – оглед на местопроизшествието, се започва досъдебно производство, което ще бъде водено от СДВР и наблюдавано от СГП. Извършват се неотложните действия, събират се материали, които днес бяха докладвани на дежурен прокурор от СГП, който след запознаване с тях, прецени, че са налице достатъчно доказателства за привличане на водача на лекия автомобил в качеството му на обвиняем за извършено престъпление – причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата. Квалификацията на деянието от субективна страна е, че това е станало при евентуален умисъл„, заяви заместник-градският прокурор Иво Илиев.

Това като квалификация на деянието се обосновава от обстоятелствата, че водачът на моторното превозно средство е управлявал същото, по начин, който неминуемо би довел до такива опасни последици и причиняването на смърт”, добави Илиев.

Снимка: БТА

Колата вероятно се е движела с много висока скорост “може би в рамките на 80 км/ч, няма никакъв спирачен път и на оживено кръстовище след употреба на алкохол” уточни той и добави, че пробата на водача за алкохол е била 2 промила, каза още Илиев.

Прокурорът е преценил, че като адекватна мярка на този етап е задържане на обвиняемия за срок от 72 часа с оглед на последващо внасяне на искане пред съда за вземане на постоянна мярка “задържане под стража”. По всяка вероятност това ще се случи във вторник”, обяви Илиев.

Снимка: БТА

Директорът на СДВР Любомир Николов коментира, че престъплението е настъпило около 21:17 часа вчера.

В резултат на което – най-вероятно поради несъобразена скорост и неадекватно поведение на пътното платно, 37-годишен водач на автомобил Мерцедес е прегазил непълнолетното лице”, обяви той. По думите му той не е бил сам в колата.

Водачът на автомобила е бил придружаван от жена и нейното дете в автомобила. Не е неговото, а нейното дете”, съобщи той.

Снимка: БТА

Николов обясни, че 37-годишният не е направил опит да избяга, а по отношение на предишни нарушения той има няколко: “..регистрация през 2005 г., където има образувано досъдебно производство за управление на автомобил след употреба на алкохол, и едно провинение да превишена скорост през 2020 г., където му е наложена глоба 100 лв. Имаме няколко санкции относно същия водач за неспазване на пътната маркировка, но същият не се води като активен контингент по линията на пътната безопасност и системното нарушаване на тези правила”, уточни той. Николов каза, че тестовете за наркотици са били отрицателни, автомобилът е бил лек автомобил Мерцедес „Е“ класа, и той не е бил на негово име, нито пък на неговата спътница в колата.

Тя казва, че не се е опитала да го спре, тъй като според нея той не е имал неадекватно поведение или поведение на лице, което е употребило алкохол. Може би от качването в автомобила му до ПТП-то е изминал около 400-500 метра, защото за последно е забелязан да се качва в автомобила от „Славянска беседа”, разкри той

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС
Снимка: БТА
Снимка: БГНЕС
spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Лек ръст бележи строителството през март

Индексът на продукцията в сектор "Строителство" през март 2024...

Липсват около 80 000 работници за летния сезон в Гърция

Около 80 000 служители не достигнат в туристическия сектор...

Украйна може да мобилизира около 10-20 хиляди затворници

Министърът на правосъдието на Украйна Денис Малюска заяви в...

Откриха нарушения при лечението на 104-годишна жена във видинската болница

Изпълнителна агенция "Медицински надзор" (ИАМН) откри нарушения при лечението на...

Хванаха пиян шофьор без книжка в Хисарско

Хванаха пиян водач без шофьорска книжка в хисарското село...

Румен Радев призова МОН да разтовари учителите от бюрокрацията

Българските учители са хората, от които започва България. Това заяви...

Китай твърдо се противопоставя на инструментите на САЩ за контрол на износа

Китай твърдо се противопоставя на злоупотребата с инструменти за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ВМРО-ДПМНЕ печели изборите в РСМ (ОБНОВЕНА)

Дясната опозиция в Северна Македония спечели голяма победа на...

220 хиляди лв. дава държавата за обезщетения за забавени дела

Служебният кабинет одобри допълнителни разходи в размер на 220...

Няма да се бавим с резултатите, уверява ЦИК

ЦИК ще обяви резултатите от изборите 2 в 1...

„Синя България“ с Петър Москов гледа към ДСБ и СДС

"На терена на изборите е Синя България." Такава заявка...

Тайланд отново поставя канабиса в списъка с наркотиците

Канабисът ще бъде повторно включен в списъка с наркотици...

Делян Пеевски повежда листата на ДПС за парламентарните избори в два района

ДПС регистрира листата си за изборите, като Делян Пеевски повежда...

Експлозии отекнаха в Рафах

Експлозии се чуват в източната част на град Рафах...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg