https://www.gerb.bg/bg

Жива или мъртва е турската актриса Джансу Дере? (ВИДЕО)

Зловеща кампания обяви едни от най-известните турски артисти за изчезнали или мъртви след земетресението преди дни. В Тик Ток някои от тях бяха обявени за жертви, след като се появиха техни клипове с надпис RIP („Почивай в мир”). Подобно видео можете да видите тук.

Една от тези звезди е популярната и у нас Джансу Дере („Езел”, „Мрежа от лъжи”). В Бразилия тя пожъна успех през последните месеци със сапунената сага „Maйка“, а у нас – с „Мрежа от лъжи“. Испански медии  сочат, че е сред изчезналите след трусовете в южната ни съседка. 

@diegohualcasnicolas Huzur içinde yat Cansu Dere. #luto🖤 #terremoto7.8 #turkey #actrizturca🇹🇷💖 #cansudere_my_world_fan #siria ♬ Only Love Can Hurt Like This (Slowed Down Version) – Paloma Faith

Дере е родена в Анкара през 1980 г. и е дъщеря на турски имигранти от Гърция и България. Тя съчетава следването си по археология във Факултета по литература на Истанбулския университет с работа в рекламни клипове, тъй като по това време вече се отличава с физиката си. До такава степен, че тя е избрана за Мис Вселена през 2000 г., но не може да присъства на конкурса по решение на турското правителство, тъй като той се провежда в съседен Кипър, страна, която от години е в конфликт с Турция. 

Това обаче е началото на кариерата й като модел и през 2002 и 2003 г. тя участва на модни подиуми в Париж за важни марки и известни фотографи. Първата й възможност на малкия екран идва в сериала „Метропалас“ през 2004 г., в който тя вече е главно действащо лице.

Тя се превърна в звезда и с „бума“ на турските сапунени опери и славата й се разпространи по целия свят. В Испания, страна, в която тя често пътува на почивка, получи награда в края на 2021 г. от испанско-турската Търговска камара за професионалната си кариера. Точно в Мадрид тя разбира, че току-що е получила още една награда: за най-добра актриса в чуждоезичен телевизионен сериал на наградите Produ, латиноамериканските Еми.

Като филмова актриса Джансу Дере участва в продукции за големия екран от 2006 до 2011 г., където се откроява с красотата си. 

Мексиканският сайт mediotiempo.com обяви, че никъде в публичното пространство няма информация, че тя е пострадала при земетресението в турция, но испанският вестник „Ел Периодико“ съобщи, че е изчезнала. Има обаче роднини на някои актьори, които са сред ранените. 

Някои от най-известните турски актьори вече са откликнали да помогнат и са дарили пари. Къванч Тътлъту, Мустафа Чечили, Едъш, Селил Налчакан и Хакан – Дерия Балта са предложили финансова на помощ на засегнатите в Турция и Сирия. П резидентът на Съюза на професионалните филмови и телевизионни продуценти Тимур Савчи посочи, че актьорите вече се организират да помогнат и да дадат „подкрепа за закупуване на каравани, генератори и хранителна помощ“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Най-малко 50 души загинаха при нови наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души загинаха при проливни дъждове и нови...

Кораб потъна в Черно море край Румъния

Корабът Mohammad-Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Прокуратура вдига мерките срещу Васил Божков срещу 500 000 лв. гаранция

Решението на Апелативния съд се очаква тази седмица

Съдът постанови да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Административен съд София - град постанови да бъдат безусловно...

Социалистите печелят изборите в Каталуния, но без мнозинство

Социалистическата партия на Педро Санчес спечели най-много гласове на...

Рекет: Олимпийски бонус или Париж потъва в боклук

Нови проблеми пред френската столица

Министерството на иновациите и растежа работи по нова стратегия за ББР

В Министерството на иновациите и растежа се проведе първото...

Грузинският президент засипа с критики закона за чуждестранните агенти

Законът за "чуждестранните агенти", приет от парламента, който критиците...

Кораб потъна в Черно море край Румъния

Корабът Mohammad-Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в...

Красимира Трифонова остава в ареста заради убийството на Пейо Пеев

Софийският градски съд реши да остави в ареста Красимира...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg