Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Жива или мъртва е турската актриса Джансу Дере? (ВИДЕО)

Зловеща кампания обяви едни от най-известните турски артисти за изчезнали или мъртви след земетресението преди дни. В Тик Ток някои от тях бяха обявени за жертви, след като се появиха техни клипове с надпис RIP („Почивай в мир”). Подобно видео можете да видите тук.

Една от тези звезди е популярната и у нас Джансу Дере („Езел”, „Мрежа от лъжи”). В Бразилия тя пожъна успех през последните месеци със сапунената сага „Maйка“, а у нас – с „Мрежа от лъжи“. Испански медии  сочат, че е сред изчезналите след трусовете в южната ни съседка. 

@diegohualcasnicolas Huzur içinde yat Cansu Dere. #luto🖤 #terremoto7.8 #turkey #actrizturca🇹🇷💖 #cansudere_my_world_fan #siria ♬ Only Love Can Hurt Like This (Slowed Down Version) – Paloma Faith

Дере е родена в Анкара през 1980 г. и е дъщеря на турски имигранти от Гърция и България. Тя съчетава следването си по археология във Факултета по литература на Истанбулския университет с работа в рекламни клипове, тъй като по това време вече се отличава с физиката си. До такава степен, че тя е избрана за Мис Вселена през 2000 г., но не може да присъства на конкурса по решение на турското правителство, тъй като той се провежда в съседен Кипър, страна, която от години е в конфликт с Турция. 

Това обаче е началото на кариерата й като модел и през 2002 и 2003 г. тя участва на модни подиуми в Париж за важни марки и известни фотографи. Първата й възможност на малкия екран идва в сериала „Метропалас“ през 2004 г., в който тя вече е главно действащо лице.

Тя се превърна в звезда и с „бума“ на турските сапунени опери и славата й се разпространи по целия свят. В Испания, страна, в която тя често пътува на почивка, получи награда в края на 2021 г. от испанско-турската Търговска камара за професионалната си кариера. Точно в Мадрид тя разбира, че току-що е получила още една награда: за най-добра актриса в чуждоезичен телевизионен сериал на наградите Produ, латиноамериканските Еми.

Като филмова актриса Джансу Дере участва в продукции за големия екран от 2006 до 2011 г., където се откроява с красотата си. 

Мексиканският сайт mediotiempo.com обяви, че никъде в публичното пространство няма информация, че тя е пострадала при земетресението в турция, но испанският вестник „Ел Периодико“ съобщи, че е изчезнала. Има обаче роднини на някои актьори, които са сред ранените. 

Някои от най-известните турски актьори вече са откликнали да помогнат и са дарили пари. Къванч Тътлъту, Мустафа Чечили, Едъш, Селил Налчакан и Хакан – Дерия Балта са предложили финансова на помощ на засегнатите в Турция и Сирия. П резидентът на Съюза на професионалните филмови и телевизионни продуценти Тимур Савчи посочи, че актьорите вече се организират да помогнат и да дадат „подкрепа за закупуване на каравани, генератори и хранителна помощ“.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия

Отново регистрира нарушения на САЩ

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)...

Възвестиха Възкресение Христово (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий, оглави...

Володимир Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още...

Откриха труп на тийнейджърка в багажника на кола в германския град Регенсбург

Все още не е ясно колко време колата е стояла на подземния паркинг

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ирландската полиция премести палатков лагер на мигранти от центъра на Дъблин

Ирландската полиция премести около 200 палатки, в които са...

Meta се защити след критиките на ЕК

Мета, компанията зад Facebook и Instagram, във вторник защити своя...

Поканиха Главчев на конференцията за възстановяване на Украйна в Берлин

България остава последователна и ще продължи да изразява своята...

Торнадо уби бебе и трима души в Оклахома

Байдън е предложил помощ на щата

Задържаха чужденци, продавали цигари без разрешително

Открити са над 1200 стека с цигари от различни марки

Делегация на Хамас пристигна в Кайро за преговори за примирие в Газа

Делегацията на Хамас започна интензивни преговори днес в Кайро...

Великобритания разработва хиперзвукова крилата ракета

Страната се опитва да догони Китай, САЩ и Русия

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg