Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бащата на Сашко: Ако детето ми е оцеляло наистина само в планината – значи е свръхчовек (ВИДЕО)

„Сашко е много по-добре. Възвръща функциите си. Много по-розови са му бузките и ръчичките, Пие постоянно вода. Чакаме да го захранваме, тъй като това трябва да стане постепенно. Той е на системи и все още е много уморен. Но се съвзема”. Това заяви в ефира на NOVA бащата на 12-годишният Александър.

Той подчерта, че ако детето му е оцеляло наистина само в планината – значи е свръхчовек. „Ако това се докаже, то това надхвърля моите представи за неговите възможности„. Александър Цветанов благодари на спасителите, като ги нарече „доблестни мъже с огромни сърца, които са му върнали живота„.

Моментът, в който видях, че Сашко е жив и диша. Това е моментът, който ми се е запечатал най-силно в съзнанието. И моментът, в който видях, че си поема въздух„. Това заяви в студиото на „На Факус” Веселин Георгиев, доброволецът открил изчезналия от 9 дни Александър от Перник.

По думите му той 5 минути не е могъл да повярва, че това е издирваното дете. „Радвам се, че сбърках и че не бях прав, защото първоначално вярвах, че той толкова дълго време не може да оцелее сам в планината. Застанах и се подготвях психически да отида до него, когато първоначално го забелязах”.

Мястото, в което е открит Сашко е с труден достъп. „Имаше храсти с пролуки между тях. Така го забелязах”, разказа Веселин.

Директорът на ПСС Емил Нешев разкри подробности от самото издирване.

Получихме информация, че има вероятност по-рано да се е случило всичко. В смисъл детето да не е изчезнало в часа, в който беше обявено първоначално. Тоест – той е имал повече време в светлата част на деня, за да се придвижи. Когато приключихме работата си на терен в понеделник, казахме на полицая, който координираше действията на терен, че искаме ориентир. Бяхме претърсили доста обширен район, но бяхме оставили южните склонове като по-невъзможни, защото за по-трудно проходими”.

След това спасителите сравнили траклоговете от GPS-ите. „Сравнихме данните и видяхме кои части не са обходени. След това започнахме методично да обхождаме района. Със сигурност това място е обходено. Имаше страшно много доброволци и спасители на терен”, подчерта той. И допълни: „Може би големият брой хора да е изплашил детето и то да се е скрило”.

Имаше много хора в ниската част на района”, потвърди и доброволецът Милко Михалков.

И тримата спасители бяха категорични, че детето е било само в планината през всички дни на изчезването си.

spot_img
spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Гергьовден е

Тази година посрещаме празника без военен парад

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Френският президент Емануел Макрон: Кой може да се преструва, че Русия ще спре дотук?

Френският президент Емануел Макрон смята, че поставянето на каквито...

Певицата Ариа е с охрана

С охрана и грамадански джип, тип кубче, се придвижва...

Крум Зарков: Съдебната реформа катастрофира

Криза има в държавата. Това каза пред БНТ Крум...

Патриарх Кирил се помоли на Великден за защита на „свещените граници“ на Русия

Руският патриарх Кирил включи в словото си за пасхалната...

Иран наложи ответни санкции на САЩ и Великобритания

Иран наложи санкции срещу британски и американски лица и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg