Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Демерджиев уверява, че след 2 месеца пак ще има спокойни и честни избори

Снимка; БГНЕС

МВР се справи с осигуряването на сигурни, спокойни и честни избори, доволен е служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

След встъпването си длъжност като министър създал организация по превенция и подготовка за провеждането на предсрочните избори на 2 октомври. Целта била да се установят и локализират престъпните групи, занимаващи се и с криминални прояви, да се въведе по отношение на тях оперативна работа и използване на специални разузнавателни средства, уточни Демерджиев.

Първият въпрос отправен към него бе от депутата от БСП Ирена Анастасова относно работата на структурите на МВР в област Монтана, по време на предизборната кампания, за предотвратяването на „купуването на гласове“ на територията на областта. В МВР са получени 5 сигнала от БСП, които касаят пет области. В тях е липсвала всякаква конкретика, но цялата налична информация е обработена и предадена на прокуратурата. Няма случаи, в които структурите на МВР да са получили конкретна информация, и да не са я проверили.

Иван Демердживе представи информация за работата на МВР в област Монтана. Проведени са специализирани полицейски операции на 14 заложни къщи и над 100 питейни заведения в област Мотана. Подадени са 53 сигнала в Монтана за нарушения на изборния процес. Образувани са 10 досъдебни производства, от които са задържани 6 лица по Закона за МВР. По едно досъдебно производство е повдигнато обвинение на едно лице. Висящи са 6 досъдебни производства.

Демерджиев увери, че не са допуснати нарушения на обществения ред и престъпления, които да повлияят на изборния ден в момента на вота.

Той не е чул сериозни критики от политическите лидери и партии след проведените избори. „Имаше е организация, ред и надявам се, че не очаквате след 2 месеца МВР да бъде различна институция. Полагат се огромни усилия във всяка една посока, не твърдя, че сме се справили перфектно с изборния процес, но ако ние сме отговорни за провеждането на следващи избори, ще си свършим още по-добре работата„, категоричен бе Демерджиев.

На въпрос за купуването на гласове на територията на област Ловеч и работата на МВР в областта, Демерджиев отбеляза, че МВР е свършило своята работа и в област Ловеч, като са образувани преписки. „Данните са предадени на прокуратурата, но нямам инструмент, с който да ѝ въздействам„, подчерта той.

В област Ловеч са проверени 67 моторни превозни средства, 752 лица и 91 лица от криминалния контингент. В хода на проверките на МВР са регистрирани 9 престъпления и са задържани 9 човека, съставени са 53 акта за административно нарушение, 53 протокола, проверени са 23 заложни къщи и 25 търговски обекта.

Образувани са досъдебни производства по 3 престъпления, като са задържани трима души. Предупредени са 72 души, за които има данни, че могат да извършат престъпления против личностните права на гражданите. МВР е реагирал на 22 сигнала за нарушения на изборното законодателство и ако гласове са купувани посред бял ден нищо не е пречело да бъде сигнализирана областната дирекция на МВР в Ловеч, посочи Демерджиев.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Войната няма да свърши, дори и Украйна да спечели на фронта

Ситуацията на фронта е най-тежката за Украйна от началото...

Стефан Сежурне: Руският военен провал в Украйна е налице

Според изчисленията на Франция, около 150 000 руски военни...

„Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител...

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия

Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

Задържаха над 800 000 къса контрабандни цигари на ГКПП – Лесово

При проверка на товарен автомобил на ГКПП - Лесово...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон: И тази година няма да се състои марша на „Безсмъртния полк“

Отменен и парада за Деня на победата в пет региона

59-годишен донор спаси 2 живота

Трансплантация на бъбрек даде шанс за втори живот на...

Франция с опити да облекчи напрежението между „Хизбула“ и Израел

Франция ще съдейства за облекчаване на напрежението между Израел...

36 загинали след срутване на магистрала в Южен Китай

Броят на загиналите при срутване на магистрала в Южен Китай...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img