Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Демерджиев уверява, че след 2 месеца пак ще има спокойни и честни избори

Снимка; БГНЕС

МВР се справи с осигуряването на сигурни, спокойни и честни избори, доволен е служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

След встъпването си длъжност като министър създал организация по превенция и подготовка за провеждането на предсрочните избори на 2 октомври. Целта била да се установят и локализират престъпните групи, занимаващи се и с криминални прояви, да се въведе по отношение на тях оперативна работа и използване на специални разузнавателни средства, уточни Демерджиев.

Първият въпрос отправен към него бе от депутата от БСП Ирена Анастасова относно работата на структурите на МВР в област Монтана, по време на предизборната кампания, за предотвратяването на „купуването на гласове“ на територията на областта. В МВР са получени 5 сигнала от БСП, които касаят пет области. В тях е липсвала всякаква конкретика, но цялата налична информация е обработена и предадена на прокуратурата. Няма случаи, в които структурите на МВР да са получили конкретна информация, и да не са я проверили.

Иван Демердживе представи информация за работата на МВР в област Монтана. Проведени са специализирани полицейски операции на 14 заложни къщи и над 100 питейни заведения в област Мотана. Подадени са 53 сигнала в Монтана за нарушения на изборния процес. Образувани са 10 досъдебни производства, от които са задържани 6 лица по Закона за МВР. По едно досъдебно производство е повдигнато обвинение на едно лице. Висящи са 6 досъдебни производства.

Демерджиев увери, че не са допуснати нарушения на обществения ред и престъпления, които да повлияят на изборния ден в момента на вота.

Той не е чул сериозни критики от политическите лидери и партии след проведените избори. „Имаше е организация, ред и надявам се, че не очаквате след 2 месеца МВР да бъде различна институция. Полагат се огромни усилия във всяка една посока, не твърдя, че сме се справили перфектно с изборния процес, но ако ние сме отговорни за провеждането на следващи избори, ще си свършим още по-добре работата„, категоричен бе Демерджиев.

На въпрос за купуването на гласове на територията на област Ловеч и работата на МВР в областта, Демерджиев отбеляза, че МВР е свършило своята работа и в област Ловеч, като са образувани преписки. „Данните са предадени на прокуратурата, но нямам инструмент, с който да ѝ въздействам„, подчерта той.

В област Ловеч са проверени 67 моторни превозни средства, 752 лица и 91 лица от криминалния контингент. В хода на проверките на МВР са регистрирани 9 престъпления и са задържани 9 човека, съставени са 53 акта за административно нарушение, 53 протокола, проверени са 23 заложни къщи и 25 търговски обекта.

Образувани са досъдебни производства по 3 престъпления, като са задържани трима души. Предупредени са 72 души, за които има данни, че могат да извършат престъпления против личностните права на гражданите. МВР е реагирал на 22 сигнала за нарушения на изборното законодателство и ако гласове са купувани посред бял ден нищо не е пречело да бъде сигнализирана областната дирекция на МВР в Ловеч, посочи Демерджиев.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са…

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

„Зелено движение“ било изолирано от ПП-ДБ

"Зелено движение" беше изолирано от ПП-ДБ. Това заяви пред...

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се...

Лекари: Просто е – ваксинирайте се

След като две бебета починаха от коклюш

Вдигат заплатите на кметовете на райони и села в община Варна

Актуализация на основните месечни заплати на кметовете на райони...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Двама са задържани в Стамболийски след стрелба с газов пистолет от кола

Двама криминално проявени мъже са задържани заради стрелба във...

Лидерите на ЕС ще обсъдят Украйна, Близкия изток и Турция

Държавните и правителствените ръководители от ЕС на срещата на...

Бойко Борисов вдигна ръце от темите „президент“ и „Главчев (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=nGBwNJ45p8I Темата "президент", темата "Главчев" няма да коментирам, защото я...

ЕС изолира със санкции фабриката за дронове на Иран

Европейският съюз ще предприема допълнителни санкции срещу Иран. Това...

Откриха неизбухнала бомба от 90-те в Ниш

На 21 април сръбските власти ще евакуират цял квартал в...

БСП отрече Стефан Димитров да е бил неин кандидат за депутат

БСП отрече Стефан Димитров да е бил неин кандидат...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img